LOCKDOWN

Παραμένουν κλειστά τα ανοικτά κολυμβητήρια

Παραμένουν κλειστά τα ανοικτά κολυμβητήρια
MOTIONTEAM

Με νέα διευκρίνησή της η ΓΓΑ έκανε γνωστό ότι τελικά δεν θα εξαιρεθούν τα ανοικτά κολυμβητήρια από το λουκέτο και έτσι δεν επιτρέπεται η ατομική άθληση στην κολύμβηση.

Σε διόρθωση των εξαιρέσεων μετά από νέες οδηγίες από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή προχώρησε η ΓΓΑ. Σε αντίθεση με τη λίστα που είχε βγει νωρίτερα τελικά τα ανοικτά κολυμβητήρια δεν θα ανοίξουν για ατομική προπόνηση.

Βέβαια, την ίδια ώρα υπάρχουν ομάδες πόλο και συγκεκριμένα αυτές της Βουλιαγμένης και του Υδραϊκού που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και περιμένουν να μάθουν εάν θα μπορούν να προπονηθούν. Κάτι που μέχρι στιγμής απαγορεύεται.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση αναφέρει: "Έπειτα από νεότερες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ τα ανοικτά κολυμβητήρια από την αναστολή λειτουργίας και χρήσης ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, συνεπώς ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η ατομική άθληση στην κολύμβηση.

Εκ μέρους, λοιπόν, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 07.11.2020 έως 30.11.2020 με βάση την ΚΥΑ της 6.11.2020 με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020»:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

1) Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:

- στίβος (έως 60 άτομα συνολικά εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης)

- αντισφαίριση,

- σκοποβολή,

- τοξοβολία,

- ιστιοπλοΐα (έως διμελή πληρώματα),

- κωπηλασία (έως διμελή πληρώματα),

- κανόε καγιάκ,

- θαλάσσιο σκι,

- ποδηλασία,

- γκολφ,

- ιππασία,

- μηχανοκίνητος αθλητισμός,

- ορειβασία/αναρρίχηση,

Συστήνεται, όπου υπάρχει περιορισμός χωρητικότητας, ο χρόνος άσκησης να είναι έως 1 ώρα.

2) Λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν:

- στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League),

- στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (Basket League),

- στους ευρωπαϊκούς αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, Euroleague, FIBA),

- εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, ομαδικών αθλημάτων που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης είναι δυνατή μόνο εφόσον οι ομάδες ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου, από διαπιστευμένα εργαστήρια.

3) Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης τους Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τους Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

4) Λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για την ολοκλήρωση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που είναι σε εξέλιξη κατά τη δημοσίευση της παρούσας, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

5) Λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον

- έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και

-προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Για τις προπονήσεις ισχύουν οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας και οι οδηγίες θα επικαιροποιούνται".

TAGS LOCKDOWN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ