ΤΡΙΑΘΛΟ

Ομαλοποιείται και πάλι η κατάσταση στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Ομαλοποιείται και πάλι η κατάσταση στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου
KIRBY LEE

Προς ομαλοποίηση οδεύει η κατάσταση στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, καθώς θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ανάκληση της απόφασης της Γ.Γ.Α., με την οποία είχε αποφασίσει να την καταργήσει και να την ενσωματώσει στην Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου.

Προς ομαλοποίηση οδεύει η κατάσταση στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡ.). Με την λήξη της απεργίας των δικηγόρων θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ανάκληση της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), με την οποία η αθλητική ηγεσία είχε αποφασίσει να την καταργήσει την Ε.Ο.ΤΡ. και να την ενσωματώσει στην Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου.

"Όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί στην Ομοσπονδία και το άθλημα. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε αφού το όλο θέμα δημιουργήθηκε κυριολεκτικά από το πουθενά, από λάθος πληροφόρηση και στοιχεία που δόθηκαν στην Πολιτεία. Βρισκόμαστε σε μια Ολυμπιακή χρονιά και οι προτεραιότητές μας είναι να έχουμε παρουσία στους αγώνες του Ρίο και μια όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και ο Υπουργός και ο ΓΓΑ είμαι σίγουρος θα επαναφέρουν την ομαλότητα στο άθλημα", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Μεσογειακής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γερόλυμπος, που στην φωτογραφία είναι με τον Pere Miro Αναπληρωτή Εκτελεστικό Διευθυντή της Δ.Ο.Ε.

Η αρχική απόφαση της Πολιτείας όπως ήταν φυσικό έφτασε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος που αντέδρασε αμέσως προκαλώντας την συζήτηση στην Ετήσια Σύσκεψη με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αλλά και με επιστολές που έστειλε προς όλους τους αρμόδιους στην Ελλάδα (Πολιτεία και Ε.Ο.Ε.).

Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) η οποία εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή της, υπενθυμίζοντας ότι πολιτικές και άλλου είδους παρεμβάσεις είναι μη αποδεκτές στο Ολυμπιακό Κίνημα. Κανόνας απαράβατος άλλωστε από την Δ.Ο.Ε. που απαγορεύει κάθε παρέμβαση του κράτους στις αθλητικές ομοσπονδίας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) στη ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας, αναφέρει για το θέμα:

"Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με απόφαση της Ολομέλειας της 19/01/2016, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι παραμένει απόλυτα εναρμονισμένη και συνεπής με τον Καταστατικό Χάρτη της ΔΟΕ και τις Αρχές του, που αναγνωρίζουν την αυτοτέλειά της, μακρυά από πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν σε διαδικασίες, σκοπούς ή στη γενικότερη λειτουργία του Ολυμπιακού Κινήματος.

Με την ίδια απόφαση η ΕΟΕ δηλώνει ότι στηρίζει απόλυτα την αυτοτέλεια των αθλητικών ομοσπονδιών, απέναντι σε παρεμβάσεις στο έργο τους από όπου και αν προέρχονται και βρίσκονται σε αντίθεση με τις Αρχές και το περιεχόμενο του Καταστατικού Χάρτη της ΔΟΕ".

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου από το 2012, είναι δίχως κρατική επιχορήγηση. Είναι δηλαδή αυτοσυντηρούμενη, μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια που φέρνει πετυχημένα αποτελέσματα χάρις στην μεγάλη προσπάθεια των παραγόντων του αθλήματος, αλλά και όλων των ανθρώπων της, αθλητών, προπονητών και στελεχών.

TAGS ΤΡΙΑΘΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ