ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Olympic Day Run" Greece 2021

"Olympic Day Run" Greece 2021
OLYMPIC DAY RUN GREECE

Ο Μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου επιστρέφει με μια μεγαλειώδη αθλητική, πολιτιστική, τουριστική και covid-safe Ολυμπιακή διοργάνωση στέλνοντας μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Το 4ο “Olympic Day Run” Greece, ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας, ο οποίος διοργανώνεται με την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας και φέρει τη σφραγίδα των Ολυμπιακών κύκλων, βρίσκεται προ των πυλών, με σύσσωμη την Ολυμπιακή οικογένεια να δίνει ραντεβού στη γραμμή της εκκίνησης, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στη Θεσσαλονίκη.

Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές και προπονητές, αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία από όλη τη χώρα, καθώς και ενεργοί πολίτες δίνουν ραντεβού στη γραμμή της εκκίνησης για το υπέρτατο Ολυμπιακό δρομικό γεγονός της χώρας, Μικροί και μεγάλοι θα ενώσουν τα βήματά τους τιμώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το «Ευ Αγωνίζεσθαι», για να στείλουν μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Φέτος, το Olympic Day Run GREECE ενώνει τις δυνάμεις του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό να χαρίσει περισσότερα χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Με κάθε εγγραφή στα πακέτα κοινωνικής προσφοράς των Αγώνων 10, 5 ή 2 χλμ. προσφέρονται 3 ευρώ στον αδιάκοπο αγώνα του Οργανισμού να έχει κάθε παιδί όλα όσα αξίζει και δικαιούται.

"Olympic Day Run" Greece 2021
OLYMPIC DAY RUN GREECE

Το 4ο Olympic Day Run Greece υπόσχεται μια ασφαλή covid-safe εμπειρία, εγκεκριμένη από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν με βάση το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης, που δίνει δικαίωμα συμμετοχής σε δρομείς άνω των 12 ετών. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του εξοπλισμού τους από το Κέντρο Εγγραφών ή αρνητικού rapid test 48 ωρών ή αρνητικού PCR test 72 ωρών. Για μη εμβολιασμένους ανήλικες (12-16 ετών) είναι απαραίτητη η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού self-test 24 ωρών προ της διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές θα λάβουν τα ειδικά έπαθλα ου 4ου “Olympic Day Run” Greece.

To “Olympic Day Run” Greece, πιστοποιημένος Αγώνας από την AIMS, Association of International Marathons and Distance Races – τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων, θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα με τον αγώνα δρόμου 10χλμ. Στις 19:30 θα δοθεί η εκκίνηση των 5χλμ, ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 21:00 με τον αγώνα δρόμου κοινωνικής προσφοράς και δυναµικού βαδίσµατος 2χλμ. Όλες οι διαδρομές έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο ύψος του γλυπτού 'Ομπρέλες'').

Τουριστικά Πακέτα Διακοπών – Γνωριμία με την Ολυμπιακή ιστορία της χώρας

Το “Olympic Day Run” Greece προσφέρει μια μοναδική αθλητική και ταυτόχρονα τουριστική εμπειρία. Με άξονα τη γνωριμία με τον πολιτισμό, προτείνει σε συνεργασία με το “Greece on the Go” τουριστικά πακέτα διακοπών 2-7 ημερών, ενώ το ειδικά για τον Αγώνα “Grand Tour“ πακέτο διακοπών με ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους υπόσχεται τη γνωριμία με την Ολυμπιακή ιστορία της χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά δείτε στην ιστοσελίδα του olympicdayrun.gr και στο greeceonthego.gr.

Ειδική σειρά κοσμημάτων σχεδιασμένη με έμπνευση το Ολυμπιακό πνεύμα

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά, το Olympic Day Run Greece εισάγει μια νέα σειρά κοσμημάτων ειδικά σχεδιασμένων με έμπνευση το Ολυμπιακό πνεύμα. Την limited edition σειρά κοσμημάτων με τίτλο “ANATASIS” έχει επιμεληθεί η jewelry artist Σοφία Ζαράρη. Εμπνευσμένη από τις αξίες και τα ιδεώδη που διέπουν την Ολυμπιακή Ιδέα, η συλλογή κοσμημάτων ‘Anatasis’ αποτελεί την εικαστική έκφραση συνεργασίας και έμπνευσης ανάμεσα στη Σοφία Ζαράρη και το Ολυμπιακό Μουσείο. Βρισκόμενη αυτή την περίοδο ολόκληρη η ανθρωπότητα σε μια κρίσιμη καμπή, ο εξιδανικευμένος τρόπος ζωής που προβάλλει ο Ολυμπισμός μέσα από τις αρχές της ειρήνης, της ανοχής, του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας, αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη για την κοινωνία στην εποχή μας, ώστε όλοι οι λαοί να συνυπάρχουν ειρηνικά. Αξίες που σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ενδυναμώνουν το πνεύμα και ανυψώνουν την ψυχή. Για να αποκτήσεις τη συλλογή δες περισσότερα στο olympicdayrun.gr

"Olympic Day Run" Greece 2021
OLYMPIC DAY RUN GREECE

Το 4ο Olympic Day Run GREECE διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, το ΔΚΟ ''OLYMPiA'' και με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Διακεκριμένων Αθλητών, Αθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη την χώρα, με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ-HELEXPO και τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Υπουργείο Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Αλμωπίας, Αριστοτέλη, Δίου-Ολύμπου, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Καβάλας, Κασσάνδρας, Κιλκίς, Νάουσας, Πολυγύρου, Σερρών και Σκύδρας.

Η PROTERGIA, Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και του Olympic Day Run, η Εθνική Ασφαλιστική, Μέγας Χορηγός, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και η Alumil, Αργυροί Χορηγοί του Αγώνα,οι εταιρείες Μασούτης και ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ,Χάλκινοι Χορηγοί,η εταιρεία Goulidis, Χορηγός, οι εταιρείες Άθως, Dole και Red Bull, Χορηγοί Τροφοδοσίας, το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Χορηγός Φιλοξενίας, η Eco Car Χορηγός Μετακινήσεων, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Χορηγός Εξοπλισμού και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Greece on the Go, Τουριστικός Φορέας Υποστήριξης υποστηρίζουν το όραμα του Ολυμπισμού και προσφέρουν την ευγενική αρωγή τους για την υλοποίηση του υψίστου σημασίας εγχειρήματος, ανάδειξης της χώρας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη και τη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών για ένα καλύτερο μέλλον.

"Olympic Day Run" Greece 2021
OLYMPIC DAY RUN GREECE

Η απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία του Olympic Day Run σε περιμένει!

Κάνε τώρα την εγγραφή σου εδώ έως και τις 22/09.

Το ''Olympic Day Run'' GREECE αποτελεί τον επίσημο παγκόσμιο θεσμό για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που καθιέρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η διοργανώτρια αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας. Ο παγκόσμιος εορτασμός για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και για την απόφαση διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ 1896), στρέφει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, ανυψώνοντάς την στον παγκόσμιο Ολυμπιακό και τουριστικό χάρτη.

http://olympicdayrun.gr/και olympicmuseum-thessaloniki.org

Κάντε like στη σελίδα στο Facebook, follow σε Instagram και Twitter και εγγραφή στο YouTube και μάθετε πρώτοι τα νέα του επετειακού Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας !!!

Hashtag: #olympicdayrun #olympicdayrun_gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ