ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Μεξικό ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2036

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Μεξικό ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2036
© 2021 JAE C. HONG / FILE PHOTO / AP IMAGES

Την υποψηφιότητά του για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 ανακοίνωσε το Μεξικό και μέχρι στιγμής παίζει χωρίς αντίπαλο.

Με κάθε επισημότητα το Μεξικό ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036. Μάλιστα, αυτή είναι και η πρώτη πόλη που εκδηλώνει επίσημα το ενδιαφέρον της για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η οργανωτική επιτροπή με την πρόεδρο της, Μαρία Χοσέ Αλκαλά τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση συνέπεσε με τα 100 χρόνια ζωής της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας. "Εξι μήνες μακριά από την 100η επέτειό της, η Μεξικανική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ξεκινά το ταξίδι προς μια νέα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αλλάξει, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει διασφαλίσει ότι οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να χρειάζεται να επιτύχουν μεγάλα οικονομικά κατορθώματα, αλλά απλά αποτελώντας τοποθεσίες με μεγάλη ικανότητα οργάνωσης και βιωσιμότητας".

Να υπενθυμίσουμε ότι το Μεξικό έχει φιλοξενήσει και τους Αγώνες του 1968.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ