Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τένις: Δριμύ κατηγορώ του γυμναστή του Στέφανου Τσιτσιπά για τις συνθήκες διαβίωσης στο Τόκιο

Ανάρτηση του γυμναστή του Στέφανου Τσιτσιπά, Χρήστου Φιωτάκη
Ανάρτηση του γυμναστή του Στέφανου Τσιτσιπά PRINTSCREEN/CHRISTOS_FIOTAKIS INSTAGRAM

Πυρά εξαπέλυσε μέσω social media ο γυμναστής του Στέφανου Τσιτσιπά, Χρήστος Φιωτάκης, για τις συνθήκες διαβίωσης στο Ολυμπιακό χωριό στο Τόκιο, χαρακτηρίζοντάς τες άθλιες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στην ιστορία και η Ιαπωνία έχει να διαχειριστεί μια σειρά από σημαντικά θέματα και ζητήματα εν μέσω κορονοϊού. Μπορεί η μεγάλη γιορτή του Ολυμπισμού να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο η διοργάνωση χωλαίνει σε αρκετά ζητήματα και οι δυσαρεστημένες φωνές για τις συνθήκες διαβίωσης που ακούγονται ολοένα και εντείνονται.

Μια από αυτές είναι ο γυμναστής του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Χρήστος Φιωτάκης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς τους διοργανωτές για το Ολυμπιακό χωριό. Aφορμή στάθηκε το γεγονός πως ο ίδιος εννιά μέρες μετά την άφιξή του στο Τόκιο ενημερώθηκε τα ξημερώματα πριν τον αγώνα του Στέφανου με τον Γάλλο Ουμπέρ, ότι είχε έρθει σε επαφή και ενώ όλες αυτές τις μέρες είχε ανιχνευθεί εννιά φορές αρνητικός στον κορονοϊό.

Με μια σειρά από αναρτήσεις στα social media ο Χρήστος Φιωτάκης έκανε γνωστές τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην περίπτωση που μπεις σε καραντίνα, αλλά και συνολικά. Το πρώτο story στο Instagram μάλιστα του γυμναστή του Έλληνα πρωταθλητή ξεκινάει με μια φωτογραφία από το Ολυμπιακό Χωριό συνοδευόμενο με το σχόλιο πως "Ιαπωνία, απέτυχες. Η χειρότερη οργάνωση σε Ολυμπιακούς Αγώνες στη σύγχρονη ιστορία".

Ανάρτηση του γυμναστή του Στέφανου Τσιτσιπά, Χρήστου Φιωτάκη
Ανάρτηση του γυμναστή του Στέφανου Τσιτσιπά, Χρήστου Φιωτάκη PRINTSCREEN/CHRISTOS_FIOTAKIS INSTAGRAM


Στη συνέχεια αναφέρει χαρακτηριστικά για τις διαφορές που επικρατούν μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν.

"Η διαμονή είναι άθλια και όχι δίκαιη για όλες τις χώρες. Μέναμε τρία άτομα σε 20 τ.μ. σε κρεβάτια φτιαγμένα από χαρτόνι. Δεν είχαμε καν τηλεόραση για να δούμε τους Αγώνες. Την ίδια ώρα ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο και κανά δυο χώρες ακόμα είχαν playstation και μεγάλα διαμερίσματα με μεγάλα παράθυρα, με ιδιωτικά γυμναστήρια, με ηλεκτρικά ποδήλατα και χώρους για καφέ. Το 90% των υπαλλήλων της διοργάνωσης δεν μιλούσαν αγγλικά. Τόσο χάος για να τακτοποιηθούν τα πράγματα. Το φαγητό δεν είναι για Ολυμπιονίκες. Το πλυντήριο είναι άθλιο, χάνονται ρούχα, και ξοδεύουμε ώρες στην ουρά για να ξεχωρίσουμε τα ρούχα. Δεν έχουμε είδη πρώτης ανάγκης, όπως σαπούνι για τα χέρια, σαμπουάν, οδοντόκρεμα κτλ. και το κατάστημα στο Χωριό ήταν άχρηστο. Στο γυμναστήριο οι άνθρωποι περπατάνε δίπλα σου και σου σπάνε τα νεύρα να κρατήσει τη μάσκα φορεμένη την ώρα που κάνεις την άσκηση.” ανέφερε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια αναφέρει ο Χρήστος Φιωτάκης: “Και τώρα θα σας δείξω τι συνέβη τη μέρα που θα παίζαμε στον τρίτο γύρο κόντρα στον Ουμπέρ. Στις 02:00 επικοινώνησαν μαζί μου πως ήμουν στενή επαφή στην πτήση μου από τη Φρανκφούρτη στις 19 Ιουλίου. ΥΓ: Στην ίδια πτήση υπήρχαν μέλη της Ιταλίας και της Γερμανίας συν πολύ περισσότεροι αθλητές. Οπότε μου ζητήθηκε να απομονωθώ, αφού βρισκόμουν στην Ιαπωνία εννιά μέρες και είχα 9 αρνητικά τεστ. Εξαναγκάστηκα να κάνω PCR τεστ ώστε να μπορώ να πάω να δω το παιχνίδι του Στέφανου και μου είπαν να του κάνω προθέρμανση μέσω βιντεοκλήσης. Οπότε το PCR μού πήρε πολύ χρόνο και ήταν αρνητικό και τελικά στις 13:00 μου είπαν ότι είμαι εντάξει ώστε να πάω στο στάδιο, αλλά με αυτοκίνητο με συνοδεία και όχι με λεωφορείο. Οπότε δεν ήμουν να προπονήσω τον Στέφανο και να ακολουθήσουμε τη ρουτίνα και να μιλήσω μαζί του πριν τον αγώνα. Έφτασα στις 14:00, μια ώρα μετά την έναρξη του αγώνα και συνοδεύτηκα από έξι υγειονομικούς λες και ήμουν και ήμουν εγκληματίας καθόμουν μόνος κάτω από τον καυτό ήλιο. Επιπρόσθετα δεν είχα φάει γιατί ήμουν σε καραντίνα από τις 07:00. Οπότε δεν μ’ άφησαν να έχω οποιαδήποτε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα. Όταν τελείωσε το ματς έπρεπε να περιμένω το διπλό."

Στη συνέχεια ο γυμναστής του Στέφανου ανήρτησε ορισμένα βίντεο από τις συνθήκες που επικρατούν στην περίπτωση που απομονωθείς εάν μπεις σε καραντίνα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως δεν του είχαν αφήσει τροφή, παρά μόνο μπάρες πρωτεΐνης, ο χώρος ήταν μικρός, ενώ στην αρχή φαίνεται πως ούτε το φερμουάρ της σκηνής δεν άνοιγε εύκολα.

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ