ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα καρφιά προς τον Ινφαντίνο και η πίεση για να αποσύρει το σχέδιό του για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πριν από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αυστρία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πριν από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αυστρία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 © 2021 KOEN VAN WEEL/ASSOCIATED PRESS

Με σαφέστατα καρφιά μέλη της ΔΟΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς το σχέδιο του Ινφαντίνο για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια, ενώ μέλος που διατήρησε την ανωνυμία του σε δήλωσή του έκανε λόγο ακόμα και για αποχώρηση του ποδοσφαίρου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν και το σχέδιο του Ινφαντίνο για τη διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής, Μουσταφά Μπεράφ, στήριξε τους αθλητές τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα θέσει το ποδόσφαιρο σε κίνδυνο.

"Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία θα προκαλούσε ανυπολόγιστη ζημιά και θα έθετε σε κίνδυνο τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ και πρέπει να κάνουν αποθεραπεία και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ως εκ τούτου, ζητώ να σταματήσει αυτή η προσπάθεια που είναι ασυμβίβαστη με τις Ολυμπιακές μας αξίες" είπε ο Αλγερινός.

Από την πλευρά του ο Νοτιοκορεάτης πρώην αθλητής του πινγκ πονγκ και μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ, Ριού Σέουνγκ-Μιν, ανέφερε: "Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεργάζεται με αλληλεγγύη με άλλα αθλήματα και διεθνείς ομοσπονδίες. Ο αθλητισμός είναι για όλους και χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ του αθλητισμού".

Τα καρφιά του Μπαχ

Για το θέμα είχε τοποθετηθεί και νωρίτερα ο Τόμας Μπαχ ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απουσία του Τζιάνι Ινφαντίνο από τη συνεδρίαση της ολομέλειας.

Ο Μπαχ στο παρελθόν είχε εκφράσει την άρνησή του στο σχέδιο του προέδρου της FIFA και τώρα ήθελε εκείνος να είναι στη συνεδρίαση ώστε να ακούσει όλες τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην ολομέλεια.

"Θα θέλαμε το συγκεκριμένο θέμα να το συζητήσουμε μαζί με τον πρόεδρο της FIFA και τα μέλη της ΔΟΕ, ωστόσο παρά τις σχετικές προσδοκίες που υπήρχαν δεν είναι εφικτό γιατί ακύρωσε την επίσκεψή του στο Πεκίνο προχθές.

Δε θέλω να συζητήσουμε περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα εις ένδειξη σεβασμού. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία νέα επικοινωνία και θα του προωθήσω όσα σχόλια γίνουν" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπαχ.

Το ανώνυμο σχόλιο παράγοντα στους Times που απειλεί τον Ινφαντίνο

Την ίδια ώρα στο θέμα αναφέρθηκαν εκτενώς και οι Times όπου γίνεται λόγος για πιέσεις προς τον Ινφαντίνο για να πάρει πίσω το σχέδιό του.

Μάλιστα, ένα μέλος της ΔΟΕ το οποίο δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο πρόεδρος της FIFA θα βρεθεί μπροστά σε ένα δίλημμα το οποίο θα είναι είτε η διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια, είτε η έξοδος του ποδοσφαίρου από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

"Στη γλώσσα της ΔΟΕ, το μήνυμα προς τη FIFA είναι πολύ πιο ξεκάθαρο απ' όσο φαίνεται: αν θέλετε το ποδόσφαιρο να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγκαταλείψτε τα σχέδια για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια" ήταν το σχετικό σχόλιο της ανώνυμης πηγής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ