ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συλλήψεις για υποψία δωροδοκίας στο Τόκιο

Ο Χαρουγιούκι Τακαχάσι, πρώην μέλος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
Ο Χαρουγιούκι Τακαχάσι, πρώην μέλος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2022 ISSEI KATO/POOL PHOTO VIA AP, FILE

Πρώην μέλος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τρεις μέλη εταιρίας ένδυσης συνελήφθησαν την Τετάρτη (17/8) εξαιτίας υποψιών δωροδοκίας.

Συλλήψεις που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σημειώθηκαν την Τετάρτη (17/8). Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το AP, ο Χαρουγιούκι Τακαχάσι, πρώην μέλος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, όπως και τρία μέλη εταιρίας ένδυσης συνελήφθησαν.

Η εισαγγελία αναφέρει πως πραγματοποιήθηκε αυτή η ενέργεια, καθώς υπάρχουν υποψίες πως ο Τακαχάσι έλαβε δωροδοκία από τον πρώην επικεφαλής της Αόκι Χόλντινγκς και από δύο εργαζομένους της εταιρίας.

Η εν λόγω εταιρία παράγει κοστούμια σε χαμηλές τιμές και ήταν έκπληξη για το γεγονός πως επελέγη, προκειμένου να ντύσει την ολυμπιακή ομάδα της Ιαπωνίας. Η δωροδοκία θεωρείται ότι συνδέεται με χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων και προϊόντων που αφορούν τους Αγώνες.

Η Αόκι Χόλντινγκς αναφέρει πως παρακολουθεί το ζήτημα, ωστόσο δεν έχει κάνει κάποιο άμεσο σχόλιο. Το ίδιο ισχύει και με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας.

Τα ΜΜΕ της χώρας του ανατέλλοντος Ηλίου αρνήθηκε πως υπάρχει κάποια παρατυπία και ισχυρίστηκε ότι πληρώθηκε για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ