ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον αέρα άρση βαρών, πυγμαχία και μοντέρνο πένταθλο για το Λος Άντζελες το 2028

Στιγμιότυπο από αγώνας άρσης βαρών
Στιγμιότυπο από αγώνας άρσης βαρών 2016 MIKE GROLL / AP PHOTO

Η αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ άφησε προσωρινά εκτός προγράμματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028 την άρση βαρών, την πυγμαχία και το μοντέρνο πένταθλο. Τα δεδομένα για τα τρία ιστορικά αθλήματα.

Στο πλαίσιο της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ για το σχεδιασμό των επόμενων Αγώνων.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να μείνουν αρχικά εκτός σχεδιασμού για τη διοργάνωση του 2028 στο Λος Άντζελες τρία ιστορικά αθλήματα. Ο λόγος για την άρση βαρών, την πυγμαχία και το μοντέρνο πένταθλο.

Κάθε ένα από αυτά τα αθλήματα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα που οδήγησαν την επιτροπή σε αυτή την προσωρινή απόφαση.

Η πυγμαχία αντιμετωπίζει προβλήματα αξιοπιστίας, η άρση βαρών ταλανίζεται από σκάνδαλα ντόπινγκ, ενώ το μοντέρνο πένταθλο βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω των όσων έγιναν στο Τόκιο όπου Γερμανίδα αθλήτρια δέχτηκε επίθεση από άλογο.

Αυτό το συμβάν δεν αποκλείεται να φέρει και αλλαγές στη σύνθεση του μοντέρνου πεντάθλου με την αντικατάσταση της ιππασίας.

Τα δεδομένα για τα τρία αθλήματα

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η απόφαση για τα συγκεκριμένα τρία αθλήματα δεν είναι οριστική. Τόσο στη συνεδρίαση της επόμενης χρονιάς όσο και σε μεταγενέστερες αναμένεται να συζητηθούν πιο διεξοδικά τα θέματά τους και να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και σήμερα η άρση βαρών βρίσκεται με ερωτηματικό στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι.

Σταθεροποιούνται αναρρίχηση, σέρφινγκ και σκέιτμπορντ

Από την άλλη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εδραίωσε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, την αναρρίχηση, το σέρφινγκ και το σκέιτμπορντ.

Τα συγκεκριμένα αθλήματα μπήκαν στο πρόγραμμα των Αγώνων του Τόκιο ως πρόσθετα, ενώ τον ίδιο ρόλο θα έχουν και στο Παρίσι, ενώ τώρα μπήκαν και στο πρόγραμμα του Λος Άντζελες το 2028.

Ουσιαστικά η ΔΟΕ προσπαθεί να κάνει ένα άνοιγμα προς τις μικρότερες ηλικίες και σε αυτό βρήκε συμμάχους και τους Αμερικανούς διοργανωτές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ