ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέντε νέα αθλήματα στο Λος Άντζελες το 2028

Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων
Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων @ 2020 EUGENE HOSHIKO / AP IMAGES

Το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ (άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα), το κρίκετ, το λακρός, το ποδόσφαιρο με σημαία και το σκουός εγκρίθηκαν από τη ΔΟΕ και θα μπουν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στο Λος Άντζελες το 2028.

Με νέα αθλήματα θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες. Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι θα ενσωματωθούν το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ (άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα), το κρίκετ, το λακρός, το ποδόσφαιρο με σημαία και το σκουός.

Τα δύο τελευταία αθλήματα μπαίνουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη. Το ποδόσφαιρο με σημαία είναι μια μορφή αμερικανικού ποδοσφαίρου χωρίς επαφή που παίζεται από ομάδες των πέντε, ενώ το σκουός παίζεται με δύο ή με τέσσερις παίκτες σε ένα γήπεδο με τέσσερις τοίχους και μια μικρή, κοίλη μπάλα από καουτσούκ.

Το ποδόσφαιρο σημαίας (flag football) μοιάζει πολύ με το αμερικανικό ποδόσφαιρο, αλλά έχει λιγότερη επαφή με το σώμα. Το τάκλιν είναι ένα μεγάλο μέρος του ποδοσφαίρου και χρησιμοποιείται για να χτυπηθεί ένας παίκτης. Στο ποδόσφαιρο με σημαία, οι παίκτες τραβούν τις σημαίες από τη ζώνη σημαίας ενός παίκτη για να τον ρίξουν κάτω.

Οι ομάδες μπορούν να σκοράρουν, πετυχαίνοντας touchdown, field goal ή safety. Στο ποδόσφαιρο με σημαία αγωνίζεται η επίθεση της μιας ομάδας εναντίον της άμυνας της αντιπάλου, όπως στο αμερικάνικο φούτμπολ.

"Η επιλογή αυτών των αθλημάτων είναι σύμφωνη με την αθλητική κουλτούρα στην Αμερική και θα παρουσιάσει τα αμερικανικά αθλήματα στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ θα φέρει διεθνή αθλήματα στις ΗΠΑ.

Αυτά τα αθλήματα θα κάνουν ξεχωριστούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Η ένταξή τους στο πρόγραμμα θα επιτρέψει στο Ολυμπιακό Κίνημα να συνεργαστεί με νέες κοινότητες αθλητών και φιλάθλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και παγκοσμίως", ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ