ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές από το εξωτερικό στο Τόκιο

The Olympic rings are seen Monday, March 30, 2020, in Tokyo. The Tokyo Olympics will open next year in the same time slot scheduled for this year's games. Tokyo organizers said Monday the opening ceremony will take place on July 23, 2021. (AP Photo/Jae C. Hong)
The Olympic rings are seen Monday, March 30, 2020, in Tokyo. The Tokyo Olympics will open next year in the same time slot scheduled for this year's games. Tokyo organizers said Monday the opening ceremony will take place on July 23, 2021. (AP Photo/Jae C. Hong) @ 2020 JAE C. HONG / ASSOCIATED PRESS

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε οριστικά να μην επιτρέψει την παρουσία θεατών από το εξωτερικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο κορονοϊός καλπάζει σε όλο τον κόσμο εξαιτίας και των μεταλλάξεών του και μέχρι να επέλθει ανοσία χάρη στα εμβόλια που έχουν κυκλοφορήσει, απαιτείται η μέγιστη δυνατή προστασία για να μην δημιουργείται μεγαλύτερη διασπορά. Έτσι, λοιπόν, αυτό δεν γίνεται να μην επηρεάζει και τα αθλητικά γεγονότα όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι θυμίζουμε ότι ακυρώθηκαν πέρυσι και μεταφέρθηκαν για φέτος το καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε οριστικά να μην επιτρέψει την παρουσία θεατών από το εξωτερικό, όπως αναφέρει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων "Kyodo". Το μέτρο λαμβάνεται προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη διάδοση του στο εσωτερικό της χώρας, η οποία θα φιλοξενήσει το γεγονός από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021.

Η απόφαση αφορά και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν επίσης στο Τόκιο, από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου. Να τονιστεί μάλιστα ότι μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Ιαπωνίας δεν επιθυμούν να διεξαχθούν οι Αγώνες στη χώρα τους εξαιτίας της πανδημίας, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην διεξαχθούν, τουλάχιστον με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

@ 2020 Jae C. Hong / Associated Press

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ