ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιστορικό χαμηλό στην τηλεθέαση της τελετής έναρξης στις ΗΠΑ

Η παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Η παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων © 2021 DAVID J. PHILLIP / ASSOCIATED PRESS PHOTOS

Το τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα με την τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την τηλεθέαση να είναι η χειρότερη των τελευταίων 33 ετών.

Η τηλεοπτική κάλυψη του NBC για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο προσέλκυσε 16,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, το μικρότερο τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ για τους Αγώνες τα τελευταία 33 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία από το NBCUniversal.

Σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της NBCOlympics.com και της εφαρμογής NBC Sports, 17 εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν την τελετή, ανέφερε η εταιρεία.

Το κοινό συνεχούς ροής σε αυτές τις πλατφόρμες αυξήθηκε κατά 76% από την τελετή έναρξης του PyeongChang 2018 και 72% από το Ρίο 2016, αντικατοπτρίζοντας μία αλλαγή στις συνήθειες προβολής.

Το κοινό πάντως αντικατοπτρίζει μια απότομη πτώση, παρά τις δύσκολες συγκρίσεις με τις προηγούμενες τελετές έναρξης, όταν οι θεατές είχαν λιγότερες επιλογές ροής.

Το τηλεοπτικό κοινό στο Τόκιο μειώθηκε κατά 37% από το 2016, όταν 26,5 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την πρεμιέρα των Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο και 59% από το 2012, όταν 40,7 εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν την τελετή του Λονδίνου.

Το προηγούμενο χαμηλό 33 ετών για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν για τους Αγώνες της Βαρκελώνης του 1992, όταν 21,6 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Nielsen. Η πρεμιέρα των Αγώνων της Σεούλ του 1988 προσέλκυσε 22,7 εκατομμύρια θεατές.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ