ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σεούλ διεκδικεί τη διοργάνωση του 2036 χωρίς την Πιονγιάνγκ

Το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο
Το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο © 2021 JAE C. HONG / FILE PHOTO / AP IMAGES

Τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 αναμένεται να διεκδικήσει μόνη της η Σεούλ, όπως δήλωσε στο Reuters, ο δήμαρχος της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας, Σε-Χουν.

Η Σεούλ θα θέσει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 χωρίς να επιδιώξει τη συνδιοργάνωση με την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ, όπως δήλωσε στο Reuters, ο δήμαρχος της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας, Σε-Χουν. "Νομίζω ότι η στρατηγική για το 2032 ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία λόγω των απρόβλεπτων διακορεατικών σχέσεων", είπε ενδεικτικά.

Θυμίζουμε ότι η Σεούλ είχε στείλει από το 2021 πρόταση για τη συνδιοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 με την Πιονγιάνγκ στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), όμως, έκτοτε, οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν εκ νέου.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι ένας αξιωματούχος της Κορεατικής Επιτροπής Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων (KSOC) δήλωσε ότι δεν είχε λάβει ακόμα επίσημες δηλώσεις προθέσεων ούτε από τη Σεούλ ούτε από τη πόλη του Νότου, Μπουσάν για υποψηφιότητα του 2036, σε αντίθεση με το Μεξικό που έχει καταθέσει ήδη επίσημη πρόταση. Μεταξύ των πιθανών διεκδικητών βρίσκεται ακόμα το Κατάρ, ενώ η Ινδία, η Γερμανία και η Αίγυπτος φέρεται επίσης να εξετάζουν το ενδεχόμενο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ