ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκτακτο Δ.Σ. για τα σεξιστικά σχόλια του Μόρι

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο, Γιοσίρο Μόρι
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο, Γιοσίρο Μόρι 2021 KIM KYUNG-HOON/POOL PHOTO VIA AP

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αναμένεται να συνεδριάσει έκτακτα μετά τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου της που έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Αντιμέτωπη με μεγάλες φουρτούνες είναι η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 και πρέπει σύντομα να βρει τρόπο να βγει από αυτές.

Το πρόβλημα είναι πως ο κυκλώνας χτυπά (απόλυτα δικαιολογημένα) τον Γιοσίρο Μόρι. Ο πρόεδρος της ΟΕ δέχεται πυρά για σεξιστικά σχόλια που είχε κάνει πριν από μερικές μέρες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μόρι είχε δηλώσει τότε: "Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό. Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους".

Οι παραπάνω δηλώσεις έφεραν έντονες αντιδράσεις και παραιτήσεις αρκετών εθελοντών. Επιπρόσθετα είναι πολλοί εκείνοι που ζητούν την παραίτησή του.

Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο τραπέζι μέχρι στιγμής όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά το έκτακτο Δ.Σ. που θα γίνει στην Οργανωτική Επιτροπή.

Photo credits: 2021 Kim Kyung-hoon/Pool Photo via AP

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ