ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκλάπη υπολογιστής με απόρρητα σχέδια ασφαλείας για το Παρίσι 2024

Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι μπροστά από το Δημαρχείο του Παρισιού | Κυριακή 30 Απριλίου 2023
Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι μπροστά από το Δημαρχείο του Παρισιού | Κυριακή 30 Απριλίου 2023 © 2023/AURELIEN MORISSARD/AP IMAGES

Μία τσάντα που περιελάμβανε φορητό υπολογιστή και USB sticks με απόρρητα σχέδια ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 εκλάπησαν το πρωί της Δευτέρας στον σιδηρόδρομο του Παρισιού.

Πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι προκλήθηκε ένα σοβαρό ζήτημα ασφαλείας, ύστερα από κλοπή που καταγγέλθηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Radio Monte Carlo.

Ένας δημοτικός υπάλληλος της γαλλικής πρωτεύουσας κατήγγειλε την κλοπή της τσάντας του, η οποία περιελάμβανε έναν φορητό υπολογιστή και δύο USB sticks. Ο 56χρονος μηχανικός εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα του σιδηροδρομικού σταθμού Gare du Nord στις 7:30 και κατήγγειλε την κλοπή που φέρεται να σημειώθηκε μεταξύ 6:30 και 7:00.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς, στον υπολογιστή περιλαμβάνονταν σχέδια ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα επιστρατευτούν 2.000 άνθρωποι του δήμου, μεταξύ των οποίων και η πλειονότητα των δημοτικών αστυνομικών.

Ο μηχανικός ισχυρίστηκε ότι τοποθέτησε την τσάντα του στο ντουλάπι πάνω από το κάθισμά του και αντιλήφθηκε την κλοπή όταν ετοιμαζόταν να αποβιβαστεί για να αλλάξει τρένο.

Οι έρευνες άρχισαν άμεσα από την ασφάλεια σιδηροδρόμου, που κάνει χρήση του υλικού από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ