ΤΡΙΑΘΛΟ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο XTERRA Greece Championship

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο XTERRA Greece Championship
(C) FOTO-TREXOUME.GR

Με μεγάλη επιτυχία και με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε ο κορυφαίος διεθνής αγώνας Off Road Triathlon, το 6ο XTERRA Greece Championship.

Η αθηναϊκή ριβιέρα και συγκεκριμένα ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, φόρεσε τα καλά του και υποδέχτηκε το XTERRA Greece Championship τον κορυφαίο διεθνή αγώνα Off Road Triathlon που φέτος συμπληρώνει τον έκτο χρόνο διεξαγωγής στην χώρα μας.

Φέτος οι συμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρ και ξεπέρασαν τις 450 σε όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα αθλητές από 35 χώρες του κόσμου, 37 επαγγελματίες 150 αθλητές από το εξωτερικό και οι περισσότεροι Έλληνες τριαθλητές που έχουν πάρει ποτέ μέρος στη διοργάνωση, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στη γραμμή εκκίνησης στη ακτή της Βουλιαγμένης, στην ίδια τοποθεσία όπου το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου. Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται ως εκείνη των ρεκόρ αλλά και των ανατροπών στη μάχη για τις θέσεις στο βάθρο των νικητών.

Στους άνδρες ο Γάλλος Arthur Forissier, περσινός νικητής και του Ελβετικού XTERRA, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμό με χρόνο 2:15:51, αφήνοντας 2ο τον Ιταλό Marcello Ugazio, πρωταθλητή Ευρώπης στο ETU με 2:15:59 . Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Arthur Serrieres με 2:17:46, από τους νέους και πολλά υποσχόμενους αθλητές του XTERRA.

Στις γυναίκες στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Nicole Walters, από το Ηνωμένο Βασίλειο, με χρόνο 2:37:52. Η Walters με ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς στο Ρίο, ως συνοδός τυφλού αθλητή, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το παρθενικό της XTERRA Greece. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Τσέχα Helena Erbenova με 2:39:35, η οποία έχει κατακτήσει 4 XTERRA Greece. Το βάθρο συμπλήρωσε η Αυστριακή Carina Wasle με 2:39:59, προερχόμενη από την κατάκτηση του Ocean Pacific.

Στις ελληνικές διακρίσεις, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου με χρόνο 2:23:52 κατέλαβε την 10η θέση στους elite αθλητές και η Νάντια Συτζανάκη έκανε το repeat και βγήκε πρώτη ελληνίδα με χρόνο 3:00:09.

Photo credits: foto-trexoume

TAGS ΤΡΙΑΘΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ