ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Οι πρωτιές στο Μέτσοβο

Οι πρωτιές στο Μέτσοβο

Ιδανικό ξεκίνημα για τους δρόμους αντοχής χιονοδρομίας, με τους Κλεάνθη Καραμίχα, Απόστολο Αγγέλη και τις Μαρία Τσακίρη, Γεωργία Νιμπήτη να παίρνουν την πρωτιά στα 4 αγωνίσματα ανδρών και γυναικών.

Ιδανικό ξεκίνημα για τους δρόμους αντοχής χιονοδρομίας, με τους Κλεάνθη Καραμίχα, Απόστολο Αγγέλη και τις Μαρία Τσακίρη, Γεωργία Νιμπήτη να παίρνουν την πρωτιά στα 4 αγωνίσματα ανδρών και γυναικών. Ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς και διεξήχθη με τις καλύτερες συνθήκες, στο Μέτσοβο, το περασμένο Σαββατοκύριακο (7-8 Φεβρουαρίου 2015).

Το 1ο Κύπελλο Ελλάδος δρόμων αντοχής για το 2015, είχε όλα τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν το άθλημα της αντοχής. Κακουχίες, δύσκολες καιρικές συνθήκες, υψηλό βαθμό δυσκολίας των πιστών και μεγάλο συναγωνισμό.

Στον τελικό του σπριντ της κατηγορίας ανδρών οι καλύτεροι τέσσερις αθλητές της ΕΟΧ έκαναν επίδειξη ικανοτήτων σε ένα αγώνα πραγματικής διαφήμισης για το άθλημα.

Ο Κλεάνθης Καραμίχας από την αρχή της κούρσας προπορευόταν δίνοντας έναν ξέφρενο ρυθμό, τον ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής οι Απόστολος Αγγέλης, Γεώργιος Νάκας με τον καλύτερο χρόνο στην προκριματική φάση και Δημήτρης Κυριαζής.

Ο αγώνας κρίθηκε στην γραμμή τερματισμού με τον Κλεάνθη Καραμίχα (ΜΕΤ) όμως να μην χάνει ποτέ την πρώτη θέση, παρά τις προσπάθειες των υπολοίπων.

Στα 10 χλμ ΕΛ ο Απόστολος Αγγέλης (ΜΕΤ) ήταν απλά καλύτερος από όλους και χωρίς προβλήματα κατέκτησε την πρώτη θέση.

Στις γυναίκες η Μαρία Τσακίρη (ΔΡΑ) και η Γεωργία Νιμπήτη (ΝΑΟ) μοιράστηκαν τα χρυσά μετάλλια, ένα η κάθε μια στα 5 χλμ ΕΛ και στο σπριντ, αντίστοιχα.

Στους Παίδες και στις Κορασίδες οι Νικόλαος Τσουρέκας (ΜΕΤ) και Ελισάβετ Αναστασιάδου (ΝΑΟ) κατέκτησαν από δύο χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα (σπριντ και 3 χλμ. ΕΛ) και μοιράστηκαν το χειροκρότημα και τις θετικές εντυπώσεις.

● Το Σαββατοκύριακο (14-15 Φεβρουαρίου 2015), στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων θα διεξαχθεί ο 1ος Αγώνας Παμπαίδων Ν. Περιφέρειας, υπό την αιγίδα του ΧΚ Καλαβρύτων και της ΕΟΧ. Διοργανωτές είναι οι ΕΟΣ Πατρών, ΕΟΣ Τρίπολης και ΑΧΟΑ.

TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ