ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν διπλωματικό μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Κίνας

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν διπλωματικό μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Κίνας
2021 AP PHOTO/CAROLYN KASTER

Στα άκρα οδηγείται η σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε το διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο. Κανονικά θα συμμετάσχουν οι Αμερικανοί Αθλητές.

Αυτό που κυκλοφόρησε ως πληροφορία το πρωί της Δευτέρας (6/12), έγινε επίσημο το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 που θα γίνουν στην Κίνα, "σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την γενοκτονία, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Σιντζιάνγκ".

Τι σημαίνει η συγκεκριμένη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου; Πως δεν θα υπάρξει εκπροσώπηση των ΗΠΑ με στέλεχος της κυβέρνησης Μπάιντεν, αν και οι αθλητές συνεχίζουν να προετοιμάζονται και φυσικά να έχουν κανονικά το δικαίωμα να συμμετάσχουν στους Αγώνες που θα ξεκινήσουν στις 4 και θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο.

"Οι Αμερικανοί αθλητές θα έχουν την πλήρη υποστήριξή μας. Θα ζητωκραυγάζουμε για εκείνους, αλλά από το σπίτι. Δεν θα συμμετάσχουμε και να συνεργαστούμε γι' αυτούς τους αγώνες" είναι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης, με την Κίνα να έχει αποκαλέσει "κηλίδα" την απόφαση των ΗΠΑ. Η προηγούμενη φορά που οι Αμερικανοί μποϊκόταραν διπλωματικά αγώνες, ήταν το 1980, στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ γύρισε την πλάτη στους Ολυμπιακούς της Μόσχας.

TAGS ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ