ΤΡΙΑΘΛΟ

Ο πιο ακραίος αγώνας τρίαθλου στον κόσμο!

Ο πιο ακραίος αγώνας τρίαθλου στον κόσμο!

Διαβάστε τον απολογισμό της συμμετοχής του τριαθλητή Λευτέρη Παρασκευά στο Arch to Arc, τον πιο ακραίο αγώνα τριάθλου στον κόσμο.

Την Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2015 ο τριαθλητής Λευτέρης Παρασκευάς αποσύρθηκε από τη συμμετοχή του στον πιο απαιτητικό και ακραίο αγώνα τριάθλου στον κόσμο, το Enduroman, Arch to Arc. Ολοκλήρωσε το σκέλος του τρεξίματος των 140 χλμ, εγκαταλείποντας, ωστόσο, τον αγώνα κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

Έχοντας ήδη ολοκληρώσει σε 16 ώρες και 37 λεπτά το πρώτο σκέλος που περιελάμβανε 140χλμ τρέξιμο, με σημείο εκκίνησης την Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου στις 9 το βράδυ της Τρίτης, 21 Ιουλίου, ο Λευτέρης τερμάτισε το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Ιουλίου στο Ντόβερ. Αντιμετώπισε επάξια την απαιτητική αυτή διαδρομή, παρά λάθη της διοργάνωσης που του στοίχισαν σε τόσο σε χρόνο όσο και σε αγωνιστική προσήλωση.

Με την ολοκλήρωση του τρεξίματος το μεσημέρι της Τετάρτης και κατόπιν ισχυρής παρότρυνσης του διοργανωτή με την αιτιολογία της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού από τα ξημερώματα της Πέμπτης, 23 Ιουλίου, αποφασίστηκε ο διάπλους της Μάγχης στις 12 το βράδυ της Τετάρτης, 22 Ιουλίου.

Η εκκίνηση δόθηκε στη μία και μισή τα ξημερώματα της Πέμπτης και μετά από 3 περίπου ώρες αγώνα, εξάντλησης και στα όρια της υποθερμίας, ο Λευτέρης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Εκτός διοργάνωσης και για καθαρά συμβολικούς λόγους, ο Λευτέρης πραγματοποίησε τα 289,7 χλμ ποδηλασίας μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι.

Με το Enduroman, Arch to Arc, τον τέταρτο και τελευταίο μιας σειράς άθλων, ολοκληρώνεται και η φιλανθρωπική εκστρατεία «The Extra Mile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά», μέσω της οποίας ο Λευτέρης επεδίωξε να συγκεντρώσει πόρους – τους οποίους θα κατανείμει κατάλληλα το ΜΚΣ «Δεσμός» - για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ» και της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Ο Λευτέρης Παρασκευάς ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνεισέφεραν στον ιερό σκοπό αυτής της εκστρατείας.Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που στήριξαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια: WIND, BUFF, AEGEAN, ΕΨΑ, STOIXIMAN, BIKEME.GR, DIGITRIBE, GO PRO.

Ο αγώνας για το ArchtoArc έχει καλυφθεί κινηματογραφικά και θα παρουσιαστεί επίσημα μέσω του ντοκυμαντέρ “The Extra Mile”.

Διαβάστε την ανάλυση που έκανε ο Λευτέρης για τον αγώνα του στην πλατφόρμα του iroes.gr

Ο πιο ακραίος αγώνας τρίαθλου στον κόσμο!

Ο πιο ακραίος αγώνας τρίαθλου στον κόσμο!

TAGS ΤΡΙΑΘΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ