ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός θέλει να πιάσει την Μπαρτσελόνα σε συνολικούς τίτλους στα βασικά ομαδικά σπορ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Challenge Cup | 15 Μαρτίου 2023
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Challenge Cup | 15 Μαρτίου 2023 EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, παρουσίασε έρευνα για τους τίτλους των Πειραιωτών, οι οποίοι βρίσκονται στη 2η θέση της λίστας με τα περισσότερα τρόπαια στα βασικά ομαδικά σπορ μεταξύ των πολυαθλητικών συλλόγων.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία μεταξύ άλλων παρουσίασε μία έρευνα σχετικά με τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης σε τίτλους.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται στη 2η θέση, πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα και μόλις για δύο τρόπαια σε επίπεδο βασικών ομαδικών ολυμπιακών αθλημάτων σε άνδρες και γυναίκες. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν τα τρόπαια σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ.

Οι Καταλανοί έχουν 306 τρόπαια σε αυτά τα αθλήματα και οι Πειραιώτες 304, με συνέπεια ακόμα και μέσα στη φετινή σεζόν να γίνει ανακατάταξη στην κορυφή. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο Παναθηναϊκός έχει 177 τρόπαια στα υπό εξέταση αθλήματα.

Η κατάταξη πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης σε τίτλους
Η κατάταξη πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης σε τίτλους ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός είναι επικεφαλής σε επίπεδο πρωταθλημάτων και κυπέλλων στα συγκεκριμένα αθλήματα και μάλιστα με διαφορά από τους διώκτες του. Τα 161 πρωταθλήματα τον φέρνουν 15 πιο ψηλά από τον Ερυθρό Αστέρα που βρίσκεται στη 2η θέση του σχετικού πίνακα.

Η κατάταξη πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης σε πρωταθλήματα
Η κατάταξη πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης σε πρωταθλήματα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντιστοίχως, οι δύο ομάδες μονομαχούν και στην κατάταξη των κυπέλλων, με την ελληνική να έχει επτά παραπάνω (102 έναντι 95).

Η κατάταξη πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης σε κύπελλα
Η κατάταξη πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης σε κύπελλα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους ευρωπαϊκούς τίτλους, αφού έχει συνολικά 45, εκ των οποίων οι 14 από το ποδόσφαιρο ανδρών και 22 από το χάντμπολ ανδρών. Σε αυτήν τη λίστα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 5η θέση με 17, εκ των οποίων οι επτά στο πόλο γυναικών, ενώ από τρεις έχουν το μπάσκετ ανδρών, το βόλεϊ ανδρών και το πόλο ανδρών (ο τελευταίος ανήκει στο βόλεϊ γυναικών).

Η κατάταξη πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης σε ευρωπαϊκά
Η κατάταξη πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης σε ευρωπαϊκά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Οι ευρωπαϊκοί τελικοί του Ολυμπιακού
Οι ευρωπαϊκοί τελικοί του Ολυμπιακού ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ως προς το άθροισμα αυτών των τριών βασικών κατηγοριών, ο Ολυμπιακός είναι επικεφαλής με 280 τρόπαια και στη 2η θέση βρίσκεται ο Ερυθρός Αστέρας με 246. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην 4η θέση, πίσω και από την ΤΣΣΚΑ, ωστόσο περνάει στην κορυφή αν προσμετρηθούν και μικρότερης σημασίας τρόπαια.

Η κατάταξη πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης σε πρωταθλήματα, κύπελλα, ευρωπαϊκά
Η κατάταξη πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης σε πρωταθλήματα, κύπελλα, ευρωπαϊκά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ