ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο πρόγραμμα Sports & Diabetes

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο πρόγραμμα Sports & Diabetes

Οι αθλητικές δράσεις του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι αφού συμμετέχει στο πρόγραμμα Sports & Diabetes.

O Ολυμπιακός συμμετέχει στο πρόγραμμα Sports & Diabetes που υλοποιείται υπό τον συντονισμό του γερμανικού συλλόγου Μπάγερ Λεβερκούζεν και σε συνεργασία με τις Χασκ Μλάντοστ, Λάτσιο, Βίνερ και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ατόμων με Διαβήτη.

Πλήθος αθλητικών δράσεων πραγματοποιούνται από τον Σύλλογο δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος και να ενημερωθούν για την αξία του αθλητισμού στην υγεία αλλά και στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα με διαβήτη κατά την άσκηση αθλητικής δραστηριότητας, να συλλεχθούν εμπειρίες και απόψεις των ατόμων αυτών προκειμένου να διερευνηθεί τόσο το επίπεδο αθλητικής δραστηριότητάς τους όσο και τα εμπόδια σε αυτήν. Σημαντικό ρόλο λαμβάνει η σύνταξη ειδικού εγχειριδίου για τον αθλητισμό και τον Διαβήτη, που βρίσκεται σε στάδιο ελέγχου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Ο Ολυμπιακός ενεργός σε θέματα που σχετίζονται με την ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στον αθλητισμό αγκάλιασε την εν λόγω πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει τις αθλητικές δράσεις τους επόμενους μήνες του προγράμματος, όπου θα διοργανώσει στον Πειραιά ένα SportCamp για άτομα με διαβήτη με την συμμετοχή προπονητών και ατόμων με διαβήτη από τις χώρες προέλευσης των λοιπών συμμετεχόντων συλλόγων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ