ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην εξειδίκευση των μέτρων κατά της οπαδικής βίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν | 16 Αυγούστου 2023
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν | 16 Αυγούστου 2023 EUROKINISSI

Η εξειδίκευση των 4+2 μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με μια ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην εξειδίκευση των μέτρων κατά της οπαδικής βίας που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τετάρτης.

Άμεσα κλείνουν οι λέσχες οπαδών, ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ. ο έλεγχος εισόδου των οργανωμένων στις θύρες, τίθενται σε λειτουργία οι κάμερες στα γήπεδα και θα υπάρξει συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία παρατηρητηρίου βίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών.

Ως έσχατα μέτρα ενεργοποιούνται το κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων και ο αποκλεισμός των ελληνικών συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

"Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τους εθνικούς, αλλά και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας και της τιμωρίας όσων ανέχονται, ευνοούν και τελικά διαπράττουν τέτοια περιστατικά βίας. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι και θα είναι συνολική", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, στις κοινές δηλώσεις του με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε σημειώσει για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη πως "η σημερινή πρωτοβουλία συνοδεύει, δυστυχώς, την οδύνη για τον χαμό ενός ακόμα ανθρώπου στον βωμό τής τυφλής οπαδικής βίας. Έτσι, η συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Μιχάλη μετατρέπεται σε ένα σύνθημα δράσης εναντίον αυτής της μάστιγας".

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης, Τσέφεριν και ΠΑΕ

Μήνυμα δράσης κατά της οπαδικής βίας θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ, στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο Μαξίμου θεωρούν τη συνάντηση εποικοδομητική υπό την έννοια ότι ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άπαντες στη σύσκεψη συμφώνησαν στην ανάγκη πάταξης της οπαδικής βίας, κάτι βέβαια με το οποίο δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει και κανείς.

Βέβαια, η απόφαση να κλείσουν οι λέσχες οπαδών δεν είναι νέα, καθώς είχε εξαγγελθεί και μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και θεωρητικώς το μέτρο αυτό έχει τεθεί σε ισχύ. Πρακτικά όμως, κατά τη σύσκεψη ζητήθηκε από τις ΠΑΕ να διαλύσουν όντως τις λέσχες των οργανωμένων οπαδών, με την ΕΛΑΣ να παρεμβαίνει όπου αυτό δεν θα συμβεί.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ