NFL

Νταμάρ Χάμλιν: Οι αποκαλύψεις των γιατρών για τις κρίσιμες ενέργειες που του έσωσαν τη ζωή

Ο Νταμάρ Χάμλιν
Ο Νταμάρ Χάμλιν GREG M. COOPER, FILE / AP PHOTO

Δύο γιατροί του νοσοκομείου του Σινσινάτι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην οποία μετέφεραν τα θετικά νέα για την πορεία της υγείας του Νταμάρ Χάμλιν, αλλά και για τις κρίσιμες ενέργειες που τον κράτησαν στη ζωή.

Άκρως θετικά είναι τα νέα που έρχονται από την πορεία της υγεία του Νταμάρ Χάμλιν ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα των Μπάφαλο Μπιλς με τους Σινσινάτι Μπένγκαλς για το NFL.

Λίγες ώρες μετά το ιατρικό ανακοινωθέν, δύο από τους γιατρούς του Cincinnati Medical Center μίλησαν με τους εκπροσώπους του Τύπου και ενημέρωσαν λεπτομερώς για την πορεία της υγείας του.

Οι δύο γιατροί αποκάλυψαν ότι ο 22χρονος είναι πια σε θέση να επικοινωνεί με το περιβάλλον και μιλάει με τους δικούς του ανθρώπους μέσα από γραπτά σημειώματα λόγω του ειδικού μηχανήματος που φορά για να τον βοηθά να αναπνέει.

Μάλιστα, αποκάλυψαν πως μόλις συνήλθε το πρώτο πράγμα που τους έγραψε σε χαρτί ήταν "ποιος νίκησε στο παιχνίδι" με τους γιατρούς να του απαντούν: "Νταμάρ εσύ νίκησες. Νίκησες τον αγώνα για τη ζωή".

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Χάμλιν έχει ανακτήσει την κίνηση στα χέρια και τα πόδια του, ενώ η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται ταχύτατα.

Το τεχνικό επιτελείο του έσωσε τη ζωή

Στη συνέχεια οι γιατροί απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και προχώρησαν σε αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα έγιναν τα κρίσιμα δευτερόλεπτα και όχι απλά κράτησαν τον Χάμλιν στη ζωή, αλλά του επέτρεψαν να επανέλθει όπως όλα δείχνουν.

"Το τεχνικό επιτελείο των Μπιλς ήταν εκείνο που κατάλαβε αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης και που ζήτησε αμέσως την βοήθεια του ιατρικού επιτελείου.

Αυτό πήγε καλύτερα απ' ότι θα μπορούσε να πάει κάτω από εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες. Πραγματικά έκαναν φανταστική δουλειά και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ σήμερα και μπορούμε να μιλάμε για την αποθεραπεία του Χάμλιν.

Το να χρησιμοποιήσουν άμεσα τον απινιδωτή δεν του έδωσε μόνο τη ζωή, αλλά και τη νευρολογική του λειτουργία. Ο λόγος για τον οποίο μιλάμε για την αποκατάσταση της νευρολογικής λειτουργίας του είναι η πραγματική κρίσιμη σημασία της άμεσης και καλής και υψηλής ποιότητας ΚΑΡΠΑ, αλλά και η άμεση πρόσβαση στον απινιδωτή" ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τέλος σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα του Χάμλιν η τοποθέτηση των γιατρών ήταν ξεκάθαρη: "Στόχος μας είναι να επανέλθει ο Χάμλιν όπως ήταν την περασμένη Δευτέρα πριν τον τραυματισμό του. Όλα δείχνουν να δουλεύουν κανονικά και για αυτό θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει όπως ήταν πριν".

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ