FITNESS

Νόσος Αλτσχάιμερ: Αυτό το είδος άσκησης προλαμβάνει τα συμπτώματα

προπόνηση αντίστασης
προπόνηση αντίστασης ISTOCK

Αυτό το είδος άσκησης βοηθάει στη πρόληψη των συμπτωμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ.

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά για τον ανθρώπινο οργανισμό, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά - πνευματικά. Ακόμα και η νόσος του Αλτσχάιμερ μπορεί να προληφθεί με την κατάλληλη άσκηση.

Η προπόνηση αντίστασης αποτελεί σημαντικό στοιχείο στον τομέα της φυσικής κατάστασης και της σωματικής υγείας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πρακτικής της, όπως η χρήση λαστίχων, βαρών, μηχανημάτων αντίστασης.

Τα άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ συνήθως έχουν συσσωρευμένες πλάκες από β-αμυλοειδή, μια επιβλαβή πρωτεΐνη, στον εγκέφαλό τους.

Η διατήρηση της μυϊκής δύναμης και αντοχής, καθώς και η βελτίωση της ισορροπίας, μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ικανότητας ατόμων που πάσχουν από Αλτσχάιμερ να εκτελούν καθημερινές τους δραστηριότητες.

Μέσω κατάλληλης γυμναστικής, ο στόχος είναι να αντιμετωπιστούν δυσκολίες στην ισορροπία που οφείλονται σε προβλήματα οπτικής αντίληψης και συντονισμού. Συνεπώς, προτείνεται η ενσωμάτωση δραστηριοτήτων νευροκινητικού ελέγχου στο πρόγραμμα άσκησης.

Το είδος αυτής της άσκησης προτείνεται γενικότερα από τους προπονητές, καθώς είναι είναι εύκολη για το σπίτι, και πέρα από τα σωματικά της οφέλη, ενισχύει τις συνδέσεις στον εγκέφαλο.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ