NFL

NFL: Η ακριβότερη αγοραπωλησία αθλητικής ομάδας παγκοσμίως είναι πλέον γεγονός

NFL: Η ακριβότερη αγοραπωλησία αθλητικής ομάδας παγκοσμίως είναι πλέον γεγονός
AP FOTO/NICK WASS, ARCHIVO

Περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια κόστισε στη σύμπραξη επιχειρηματιών με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη των Σίξερς, Τζος Χάρις, και συμμέτοχο των Μάτζικ Τζόνσον, η αγορά των Washington Commanders.

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε η αγοραπωλησία των Washington Commanders από μια ομάδα επιχειρηματιών, της οποίας ηγείται ο Τζος Χάρις.

Ο 58χρονος Αμερικάνος επιχειρηματίας, που από το 2011 είναι ο governor των Φιλαντέλφια Σίξερς, προσέγγισε τους Ντάνιελ και Τάνια Σνάιντερ, αποσπώντας εν τέλει θετική απάντηση μετά την πρόταση των 6.05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ζεύγος Σνάιντερ ηγείτο του οργανισμού που ανήκει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) από τον Μάιο του 1999. Τότε οι Σνάιντερ είχαν ξοδέψει 800 εκατομμύρια για ν' αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και μαζί το ιδιόκτητο στάδιο, ποσό που αποτελούσε ρεκόρ για την εποχή.

Μετά από 24 χρόνια η αξία του franchise εκτοξεύτηκε σε ύψη που δεν είχαν προηγούμενο, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από 6 δισ. που ορίστηκαν ως τίμημα για το deal να καταρρίψουν κάθε άλλη επίδοση που αφορά αθλητικό κλαμπ παγκοσμίως. Όλο αυτό τη στιγμή που οι πρώην Redskins επί των ημερών των Σνάιντερ μπήκαν μόλις τέσσερις φορές στα playoffs κι έφτασαν ως τον β' γύρο μόνο μία.

Στο σχήμα των νέων ιδιοκτητών των Washington Commanders ανήκει και ο Μάτζικ Τζόνσον, του οποίου το ποσοστό φτάνει το 4%. Ο Τζος Χάρις είναι ο μεγαλομέτοχος με 30%.

TAGS NFL ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ