ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Θεοδωρικάκος: "Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη"

48      ,  17  2021.
( /EUROKINISSI)
48 , 17 2021. ( /EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε στο twitter ότι συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη.

Τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μέσω twitter. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε: "Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της".

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 23χρονο Αλβανικής καταγωγής, με προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ επικείνται συλλήψεις κι άλλων ατόμων.

Το ιστορικό της δολοφονίας

Η δολοφονία σημειώθηκε στην οδό Θεοδώρου Γαζή, όταν άγνωστος αριθμός ατόμων που επέβαιναν σε δύο οχήματα επιτέθηκε στους τρεις νεαρούς που μετέβαιναν πεζή στον δρόμο. Οι αρχές εξετάζουν πληροφοροίες ο 19χρονος και οι δύο φίλοι του να μη δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά, αλλά με μικρό δρεπάνι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: "Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…" και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: "Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-02-2022) στην περιοχή Χαριλάου σε υπαίθριο χώρο, έπειτα από επίθεση άγνωστων ατόμων τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 19χρονο και δύο ακόμη άτομα και τους μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου. Πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης".

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΟΠΑΔΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ