ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Νέα μέτρα: Έως 1.000 θεατές στα γήπεδα της Ελλάδας

Το άδειο ΟΑΚΑ
Το άδειο ΟΑΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι από τις 3 Ιανουαρίου του 2022 η χωρητικότητα των γηπέδων της χώρας θα πέσει στο 10%, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του SPORT24 για ανάλογη εισήγηση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων.

Μειώνεται κάθετα από τις αρχές του νέου έτους η χωρητικότητα στα γήπεδα της χώρας ύστερα από την εισήγηση της Επιτροπής των λοιμοξιολόγων που έκανε αποδεκτή η Κυβέρνηση προκειμένου, μέσα από τη νέα δεσμίδα μέτρων, να περιοριστεί η διασπορά στον γενικότερο πληθυσμό της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και όπως αυτά ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα της χώρας θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο 10% της χωρητικότητας τους με ταυτόχρονο ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές.

Τα νέα μέτρα ισχύουν από τις 3/1 και σε πρώτη φάση ως τις 16/1.

Το SPORT24 είχε ήδη ενημερώσει για την πρόταση των επιστημόνων, κατά την τηλεσυνεδρίαση της Δευτέρας, να μην μπει μεν λουκέτο στα γήπεδα, αλλά την ίδια στιγμή να περιοριστεί στο ελάχιστο η προσέλευση των θεατών. Ούτως ή άλλως ο Θάνος Πλεύρης είχε, προ Χριστουγέννων, προειδοποιήσει για ένα τέτοιο σενάριο.

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκε επίσης ότι επιβάλλεται:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη με σύσταση την υψηλής προστασίας τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και για το προσωπικό εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

- Ωράριο στην εστίαση μέχρι τις 12, τραπέζια με μετρικές αποστάσεις έως 6 άτομα και απαγόρευση ορθίων.

- Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

-Τηλεργασία στο έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κυλιόμενο ωράριο.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 9.284 νέες μολύνσεις κορονοϊού. Παράλληλα το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 66 συμπολίτες μας. Στους 629 οι διασωληνωμένοι.

TAGS ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ