ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Νέα Φιλαδέλφεια - Πατέρας 29χρονου: "Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βρεθεί ο δολοφόνος"

. (  / EUROKINISSI)
. ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση έκανε ο πατέρας του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ, δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του παιδιού του από χούλιγκαν, οι οποίοι -κάτω από τη "μύτη" των ελληνικών αρχών- έφτασαν ανενόχλητοι από την Κροατία στην Αθήνα.

"Να βρεθεί ο δολοφόνος" ζητά ο πατέρας του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη που έχασε τη ζωή του από μαχαίρωμα κατά τη διάρκεια της επίθεσης των χούλιγκαν της Ντίναμο Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μιλώντας στο Star, λίγη προτού γίνουν γνωστές οι ποινικές διώξεις κατά των συλληφθέντων, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το μόνο που με ενδιαφέρει τώρα είναι να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού μου. Δυστυχώς έχουν χαθεί παιδιά, χάθηκε το παιδί μου και φοβάμαι μη χαθούν και άλλα. Θέλω πρώτα να αποχαιρετήσω το παιδί μου και μετά να μιλήσω».

Οι γονείς του άτυχου 29χρονου έχουν δεχτεί κύμα συμπαράστασης, μεταξύ άλλων και από τους γονείς του Άλκη Καμπανού.

Ο κ. Καμπανός, μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε συγκλονισμένος για τον θάνατο του 29χρονου, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να επικοινωνήσει με τους γονείς του θύματος, αν και, όπως είπε, «τα λόγια είναι φτωχά».

«Έχασε τη ζωή του ένα παλικάρι. Είμαι συγκλονισμένος και εγώ και η σύζυγός μου. Θεωρούσα ότι ο Άλκης θα αποτελούσε το τελευταίο θύμα της τυφλής βίας, αλλά δυστυχώς όλα συνεχίζονται. Τα λόγια είναι φτωχά για να απαλύνει τον πόνο των γονιών που έχασαν το παιδί τους. Θα βρούμε την ευκαιρία κι εμείς να τους δώσουμε δυο λόγια παρηγοριάς, αλλά τα λόγια είναι φτωχά» ήταν η δήλωσή του για όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν έξω από την OPAP Arena.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Άλκη Καμπανού δήλωσε: «Είναι μία παράλογη βία που πηγαίνει να γίνει πανευρωπαϊκό, ίσως και παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν υπάρχουν λόγια, ειλικρινά. Τις επόμενες μέρες θα έρθουμε σε επικοινωνία με τους γονείς του Μιχάλη. Κουράγιο, δύναμη. Δυστυχώς είναι ακόμα στην αρχή. Έχουν μεγάλο αγώνα. Περάσαμε κι εμείς αρκετά. Δεν υπάρχουν λόγια».

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των δικαστικών αρχών

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρίσκονται οι έρευνες των δικαστικών αρχών υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μαρίας Γκανέ, για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου.

Οι έρευνες κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις. Οι αρχές έχουν κατασχέσει όλα τα κινητά των συλληφθέντων και τα εξετάζουν για πιθανό αποδεικτικό υλικό.

Παράλληλα, εξετάζεται το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα φονικά εργαλεία, στα κοντάρια, τα μεταλλικά αντικείμενα και τα ξύλινα ρόπαλα, στην προσπάθεια ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό των δραστών.

Επιπρόσθετα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζουν» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές να προσωποποιήσουν τις ευθύνες των δραστών.

Σημειώνεται πως διαφεύγουν τουλάχιστον 50 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια και για αυτό το λόγο η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και τα σύνορα.

Δεν έχει βρεθεί το φονικό αντικείμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να δόθηκε το χαριστικό πλήγμα στο βραγχίονα στον 29χρονο δεν έχει επί του παρόντος κατασχεθεί από τις αρχές.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές αρχές.

TAGS ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ