MEDIA

Μουντιάλ και EuroBasket σάρωσαν στον πίνακα τηλεθέασης του 2022

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ που πέτυχε στον τελικό
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ που πέτυχε στον τελικό @ 2022 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Γαλλίας και Αργεντινής, όπως επίσης ο νοκ άουτ αγώνας της Εθνικής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Eurobasket με αντίπαλο τη Γερμανία ήταν τα δύο προγράμματα που εμφάνισαν τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης για το 2022, όπως προέκυψε από τα σχετικά στοιχεία.

Ο τελικός του Μουντιάλ του Κατάρ στις 18 Δεκεμβρίου ανάμεσα στη Γαλλία και την Αργεντινή και ο αγώνας της Ελλάδας στο Eurobasket με αντίπαλο τη Γερμανία σημείωσαν τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης για το 2022 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της AGB Nielsen. Η πρώτη πεντάδα είχε μόνο αθλητικά γεγονότα και μια από τον τελικό της Eurovision.

1. Αργεντινή – Γαλλία (Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου)

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία ήταν αναμφισβήτητα το αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Η αναμέτρηση του Λιονέλ Μέσι με Κιλιάν Μπαπέ συζητήθηκε όσο λίγα γεγονότα το 2022 και εκτίναξε την τηλεθέαση. Οι μετρήσεις της AGB στις 18/12 για τη μετάδοση του αγώνα από τον Ant1 έδειξαν μέσο όρο 62,8% και συνολικά 2.702.000 τηλεθεατές.

2. Ελλάδα – Γερμανία (Eurobasket)

Η πορεία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στο Eurobasket του 2022 προσέλκυσε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών στην Ελλάδα καθώς όλοι ήθελαν να βλέπουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του. Η αναμέτρηση Ελλάδας – Γερμανίας στις 13/9 παρά την ήττα της Ελλάδας συγκέντρωσε 2.198.000 τηλεθεατές και ποσοστό τηλεθέασης 51,2% για την ΕΡΤ.

3. Τελικός Eurovision

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Amanda Tenfjord στη σκηνή του Τορίνο αλλά και η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της Ελλάδας στην τελική 10άδα του διαγωνισμού έδωσαν στην ΕΡΤ ποσοστό 52,2% το βράδυ του Μεγάλου Τελικού (14/5). Συνολικά, τη βραδιά παρακολούθησαν 1.955.000 τηλεθεατές.

4. Αγγλία – Γαλλία (Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον και ένας ακόμη ποδοσφαιρικός αγώνας μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην τηλεθέαση. Ήταν αυτός ανάμεσα στην Εθνική Αγγλίας και την Εθνική Γαλλίας στις 10 Δεκεμβρίου. Οι μετρητές της AGB έδειξαν για τον Ant1 – που μετέδιδε τον αγώνα – ποσοστό 41,1% και 1.865.000 τηλεθεατές.

5. Γαλλία – Μαρόκο (Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου)

Στις 14 Δεκεμβρίου η εθνική ομάδα της Γαλλίας αντιμετώπισε την αντίστοιχη του Μαρόκου για τον Ημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ. Το σκορ έληξε 2-0 υπέρ της Γαλλίας και τον αγώνα παρακολούθησαν 1.792.000 τηλεθεατές, δηλαδή ποσοστό 37%.

TAGS MEDIA ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΡΟΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ