Με Ναδάλ, Γκασόλ “κατεβαίνει” η Μαδρίτη

Οι κορυφαίοι αθλητές της Ισπανίας θα συνδράμουν στην τελική παρουσίαση της επιτροπής διεκδίκησης "Μαδρίτη 2020" στο Μπουένος Άιρες τον Σεπτέμβριο.
Οι καλές εντυπώσεις που άφησε η υποψηφιότητα της Μαδρίτης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην τελευταία παρουσίαση στη Λοζάνη, ωθούν τους Ισπανούς σε… έξοδα.
Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των μελών της αποστολής στο Μπουένος Άιρες για την τελική παρουσίαση και την ανακοίνωση από τη ΔΟΕ της νικήτριας στις 7 Σεπτεμβρίου.
Η Μαδρίτη κατεβάζει το βαρύ πυροβολικό στην Αργεντινή δηλαδή τους αθλητές της. Με επικεφαλής τον πρίγκιπα Φελίπε και τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Αλεχάντρο Μπλάνκο το ταξίδι στο Μπουένος Άιρες θα κάνουν εκπρόσωποι της Ισπανίας σχεδόν σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα.
Θεωρούν δεδομένη την παρουσία του NBAer Πάου Γκασόλ που δεν θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας τον Σεπτέμβριο.
Ένας από τους ενθερμότερους υποστηρικτές της υποψηφιότητας είναι ο Ράφα Ναδάλ. Όμως για να βρίσκεται ο πολυνίκης στο Ρολάν Γκαρός στο Μπουένος Άιρες σημαίνει πως θα πρέπει να έχει αποκλειστεί από τους ημιτελικούς του Αμερικανικού Όπεν που διεξάγονται την ίδια μέρα.
Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ η κυβέρνηση θα πιέσει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία προκειμένου να απελευθερώσει τον Ίκερ Κασίγιας. Στις 6 Σεπτεμβρίου η Ισπανία παίζει με τη Φινλανδία και δύσκολα ο Ισπανός αρχηγός θα βρίσκεται εκτός αποστολής.