ΗΠΑ

Με 12 εκατ. δολάρια ο Βινς ΜακΜαν έχει εξασφαλίσει τη σιωπή γυναικών που τον κατήγγειλαν για σεξουαλική κακοποίηση

Με 12 εκατ. δολάρια ο Βινς ΜακΜαν έχει εξασφαλίσει τη σιωπή γυναικών που τον κατήγγειλαν για σεξουαλική κακοποίηση
BUSINESS WIRE

Μια μικρή περιουσία εκτιμάται ότι έχει ξοδέψει ο Βινς ΜακΜαν, το επί δεκαετίες αφεντικό WWE, προκειμένου να μην φτάσουν στα δικαστήρια οι καταγγελίες γυναικών για εις βάρος τους σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Ο Βινς ΜακΜαν υπήρξε επί σειρά ετών και μέχρι προσφάτως (μέσα Ιουνίου) ο απόλυτος εγκέφαλος του WWE και ο μακροβιότερος promoter επαγγελματικής πάλης. Στα 76 του αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του CEO, διότι αναδύθηκαν στην επιφάνεια σοβαρές υποθέσεις κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών που ανήκαν στον κύκλο του show.

Την Παρασκευή η Wall Street Journal ασχολήθηκε εκτενώς με το ζήτημα του και στο ρεπορτάζ της παρουσίασε εκτενή στοιχεία για την παραβατική συμπεριφορά του Βινς ΜακΜαν. Σύμφωνα με την έρευνα και τα αποτελέσματά της, ο φημισμένος promoter έχει πληρώσει περί τα 12 εκατομμύρια δολάρια για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με γυναίκες που τον κατήγγειλαν για σεξουαλικά εγκλήματα.

Με βάση το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, τα 7.5 εκατ. εξ αυτών κατέληξαν στο λογαριασμό πρώην παλαίστριας του WWE, η οποία τον είχε καταγγείλει πως την ανάγκασε σε στοματικό σεξ προκειμένου να κρατήσει τη θέση της στο ρόστερ και ακολούθως δεν ανανέωσε το συμβόλαιό της, διότι του αρνήθηκε επιπλέον σεξουαλικές επαφές. Καταβάλλοντάς της ένα τόσο μεγάλο ποσό, ο ΜακΜαν εξασφάλισε τη σιωπή της και μαζί την απόσυρση των καταγγελιών.

Επίσης, από ένα εκατομμύριο εκτιμάται ότι πήγε σε μία συνεργάτιδα του WWE, στην οποία ο ΜακΜαν φέρεται να είχε αποστείλει γυμνές φωτογραφίες επιδιώκοντας περαιτέρω συνευρέσεις, όπως επίσης σε μία εκπρόσωπο παλαιστών, η οποία δέχθηκε να συμβιβαστεί και μην αποκαλύψει τη δράση του. Παράλληλα το συμβούλιο του WWE έχει αρχίσει έρευνα τη διαδρομή 3 εκατομμυρίων δολάρια που κατέληξαν από τον ΜακΜαν σε δικηγόρο, χωρίς επίσημη δικαιολογία.

Η περιουσία του ΜακΜαν σύμφωνα με το Forbes υπολογίζεται στα 2.3 δισ. δολάρια. Άρα όσα φέρεται να έχει ξοδέψει για να γλιτώσει από δικαστικές διαδικασίες και πιθανόν φυλάκιση είναι το ελάχιστο.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ