ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουρτίδης: “Δεν είναι όπως το φανταζόμουν”

κουρτιδης

Κουρτίδης: "Δεν είναι όπως το φανταζόμουν"

Γνώριζε ότι οι φίλοι και συναθλητές του θα έμεναν στην Αθήνα, “ένοχοι” της υπόθεσης ντόπινγκ που συγκλόνισε την Αρση Βαρών. Οταν έμαθε και τις δηλώσεις συμμετοχής στην κατηγορία του, η πικρία έγινε ακόμα μεγαλύτερη.

Ο νεαρός πρωταθλητής είναι ένας από τους καλύτερους αρσιβαρίστες στην κατηγορία των 105κ, παγκοσμίως. Δήλωσε πολλά κιλά, 400 στο σύνολο, που όμως δεν ήταν αρκετά ούτε καν για να τον τοποθετήσουν στο α΄ γκρουπ! Θα αγωνιστεί με τους “αδύναμους” της κατηγορίας του, αύριο στις 10:30.




Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου δεν είναι έτσι όπως τούς είχα φανταστεί“, δήλωσε ο Κουρτίδης, που πριν από τέσσερα χρόνια έπαιρνε το “βάπτισμα του πυρός” στην Αθήνα. Ο Χρήστος Ιακώβου πίστευε πολύ στις δυνατότητές του και τον επέλεξε στην ομάδα του 2004, μόνο και μόνο για να αποκτήσει Ολυμπιακή εμπειρία, Το 2008 θα ήταν πρωταγωνιστής. Φευ! Ολα όσα συνέβησαν, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την προετοιμασία του.




Είμαι υπερήφανος που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Γι΄αυτόν τον λόγο άλλωστε ήρθαμε ως ομάδα στο Πεκίνο. Αλλιώς, δεν θα υπήρχε λόγος να συμμετάσχουμε. Χάσαμε δύο μήνες από την προετοιμασία μας, η οποία ουσιαστικά κράτησε περίπου 1,5 μήνα. Αλλες φορές προετοιμαζόμασταν για τους Ολυμπιακούς τρία χρόνια, τώρα τί να κάνεις σε 1,5 μηνα“.



Επίσης, για τα κιλά που έχουν δηλώσει οι αντίπαλοι στην κατηγορία του, τόνισε: ”
Πρόκειται για απίστευτα κιλά. Εγώ με τα κιλά που είχα κάνει στην Ταϊλάνδη (σ.σ. παγκόσμιο πρωτάθλημα, τον περασμένο Σεπτέμβριο) πήρα χάλκινο στο ζετέ και ήμουν 5ος στο σύνολο. Τώρα, δήλωσα τα ίδια αλλά θα παίξω β΄ γκρουπ. Είναι λες κι έχουμε μείνει πίσω τέσσερα χρόνια. Με τις επιδόσεις μας, θα ήμασταν πρωταγωνιστές στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Εδώ δεν φτάνουν ούτε για μια θέση στην οκτάδα“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ