ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Αναμένεται πρόωρο τέλος σεζόν στη Γαλλία

PSG's Kylian Mbappe, center, is challenged by Monaco's Tiemoue Bakayoko, right, and Monaco's Cesc Fabregas, left, during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Monaco at the Parc des Princes stadium in Paris, Sunday Jan. 12, 2020. (AP Photo/Francois Mori)
PSG's Kylian Mbappe, center, is challenged by Monaco's Tiemoue Bakayoko, right, and Monaco's Cesc Fabregas, left, during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Monaco at the Parc des Princes stadium in Paris, Sunday Jan. 12, 2020. (AP Photo/Francois Mori) AP

Πρόωρο τέλος αναμένεται να μπει στην ποδοσφαιρική σεζόν στη Γαλλία καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση θ' ανακοινώσει τον τερματισμό σεζόν σε Ligue 1 και 2 και το Δ.Σ της ομοσπονδίας θα συνεδριάσει το Μάιο για την κατάταξη, τις ανόδους και τους υποβιβασμούς.

Η Γαλλία αναμένεται να γίνει η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη μετά από την Ολλανδία που βάζει πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική της σεζόν λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκυρα γαλλικά ΜΜΕ η κυβέρνηση της χώρας θ' ανακοινώσει τον τερματισμό της σεζόν σε πρώτη (Ligue 1) και δεύτερη (Ligue 2) κατηγορία της χώρας. Οι ομάδες ήθελαν να επιστρέψουν στις προπονήσεις μέσα στον Μάιο και να αγωνιστούν ξανά τον Ιούνιο. Ο πρωθυπουργός όμως αποφάσισε πως το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί προτεραιότητα στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και αναμένεται να επεκτείνει την απαγόρευση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου, ακόμα και χωρίς θεατές.

Η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας (LFP) θα συνεδριάσει μέσα στο Μάιο για να αποφανθεί για την κατάταξη, τις ανόδους και τους υποβιβασμούς. Η βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μέχρι και τις 8 Μαρτίου έχει πρώτη την Παρί και δεύτερη τη Μαρσέιγ με δώδεκα βαθμούς διαφορά. Κατά πάσα πιθανότητα, η τρίτη Ρεν (ένα βαθμό πανω από τη Λιλ) θα βγει στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πιθανή είναι η επιστροφή στα μέσα-τέλη Αυγούστου ώστε να ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ