Κορονοϊός: 37 θετικά κρούσματα στην κλινική “Ταξιάρχαι”

Στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα κορονοϊού μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ 17 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση και στην κλινική του Ελληνικού.
Στην κλινική “Ταξιάρχαι” του Περιτερίου όπου εμφανίστηκαν κρούσματα κορονοϊούκαι κατέληξαν τρεις ασθενείς μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως είπε μετά την επίσκεψή του, 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, ενώ 17 εργαζόμενοι που επίσης βρέθηκαν θετικοί παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους. Έκανε λόγο για συνολικά 37 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων των τριών ασθενών που κατέληξαν.
Για τους υπόλοιπους που νοσηλεύονται και οι οποίοι δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι παραμένουν στην συγκεκριμένη κλινική και παρακολουθούνται στενά από γιατρούς, καθώς είναι δύσκολο να μεταφερθούν όλοι σε άλλα νοσοκομεία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτιση τόσο στην κλινική του Περιστερίου όσο και σε εκείνη του Ελληνικού “Κασταλία” όπου επίσης εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.
Όπως είπε την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στο Περιστέρι στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος. Στην κλινική του Ελληνικού, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά .
“Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και κυρίως για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών”, είπε χθες ο κ. Χαρδαλιάς. Πρέπει, πρόσθεσε να “είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν”.
Photo Credits: Eurokinissi