ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοκκαλάνης: “Ευχαριστώ για όλα”

Ο 6ος Ολυμπιονίκης Βύρων Κοκκαλάνης έκανε έναν απολογισμό της πρώτης παρουσίας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έζησα μια υπέροχη εμπειρία”, υποστήριξε ο Βύρων Κοκκαλάνης. Ο 26χρονος ιστιοπλόος κατέκτησε την έκτη θέση στην κατηγορία RS:Χ και προστέθηκε στο κλαμπ των Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Δεν έκρυψε την πίκρα του για το γεγονός πως δεν κατάφερε να τερματίσει σε ψηλότερη θέση, ωστόσο είναι ικανοποιημένος από το γεγονός πως πέτυχε ένα σημαντικό στόχο.

Ολοκληρώθηκε και η τελευταία κούρσα για μένα. Μετά το σημερινό medal race (σ.σ. Δευτέρα) βρίσκομαι στην πρώτη εξάδα, στην 6η θέση της γενικής κατάταξης συγκεκριμένα, και θεωρούμαι Ολυμπιονίκης. Μεγάλη τιμή για εμένα και σίγουρα πέτυχα ένα σημαντικό στόχο. Πίστευα σε μια ακόμα καλύτερη θέση, αλλά στον αθλητισμό, όπως και σε κάθε αγώνα της ζωής μας, πάντα υπάρχουν απρόβλεπτες παράμετροι και ατυχίες. Είναι μέσα στο πρόγραμμα και γι’αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα“, έγραψε ο Κοκκαλάνης στο προσωπικό blog του.

Μπορεί οι ιστιοπλόοι να έδωσαν την τελευταία τους παράσταση σε αυτή την κατηγορία, όμως ο τρις φορές “αργυρός” πρωταθλητής Ευρώπης ανανέωσε το ραντεβού του με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για το Ρίο ντε Τζανέιρο σε τέσσερα χρόνια.

Έζησα μία υπέροχη εμπειρία, η οποία ήταν η αρχή σε αυτό το όνειρο, και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σκληρά, για να βρεθώ πάλι σε 4 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία, για μια ακόμα καλύτερη θέση. Ευχαριστώ όλους όσοι μου παρείχαν την πολύτιμη υποστήριξή μου, αλλά ιδιαίτερα τον επί 14 χρόνια προπονητή μου Δημήτρη Πηλιχό, που συνταξιδεύουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα!“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ