ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κανόε & τρίαθλο το 2016

Το κανόε και το τρίαθλο προστέθηκαν στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ανεβάζοντας τον αριθμό των αθλημάτων σε 22.

Διευρυμένο κατά δύο αθλήματα, θα είναι το πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) στη συνεδρίαση της που έγινε στο Γκουαντζού της Κίνας, αποφάσισε με ψήφους έξι υπέρ και τέσσερις κατά, να προσθέσει στο Παραολυμπιακό πρόγραμμα το Κανόε και το Τρίαθλο.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των Παραολυμπιακών αθλημάτων από 20 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο το 2012 θα αυξηθεί στα 22 στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Τα υποψήφια αθλήματα για την εισαγωγή τους στο Παραολυμπιακό πρόγραμμα ήταν συνολικά επτά. Επρόκειτο για το μπάσκετ για αθλητές με νοητική αναπηρία, το γκολφ, το ποδόσφαιρο σε αμαξίδιο, το ταεκβοντό, το τρίαθλο και το κανόε. Τα δύο τελευταία ήταν αυτά που έλαβαν και τη ψήφο εμπιστοσύνης από την IPC η οποία τα προσεχή χρόνια θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή τους (κατηγορίες κ.α.).

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2016 θα πραγματοποιηθούν στο Ριο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας από 7 έως 18 Σεπτεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ