“Ηλεκτρονικό” γραμματόσημο στο Σότσι

Πεντακόσιες μέρες πριν από την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι Ρώσοι γιορτάζουν με την κυκλοφορία ενός ιδιαίτερου γραμματοσήμου.
Οι 500 ημέρες του Σότσι! Με την κυκλοφορία ενός συλλεκτικού γραμματοσήμου, το πρώτο στην ιστορία του ολυμπιακού κινήματος και το πρώτο με χορηγό (τη Samsung), ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014.
Απομένουν 500 ημέρες για τη διοργάνωση για πρώτη φορά των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων επί ρωσικού εδάφους.
Το εν λόγω γραμματόσημο, η αγορά του οποίου κοστίζει 25 ρούβλια, φέρει το επίσημο logo των Ολυμπιακών Αγώνων και διαθέτει έναν matrix κωδικό που στέλνει τον κάτοχο στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Περίπου 540,000 γραμματόσημα θα κυκλοφορήσουν σε φύλα των εννέα γραμματοσήμων. Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Ντμίτρι Τσερνισένκο δήλωσε σχετικά:
” Το νέο γραμματόσημο θα προσθέσει λάμψη στο φιλοτελικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και εγκαινιάζει μια σειρά πρωτοποριακών σουβενίρ όπως είναι οι 3D πιστωτικές κάρτες, νομίσματα και φυσικά οι μασκότ των αγώνων“.