ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Η "βιονική" γυναίκα

Η "βιονική" γυναίκα

Αυτή είναι η ιστορία της Λίντσεϊ Βον σε λίγες γραμμές. Μια από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο έπεσε και ξανασηκώθηκε για να γράψει το όνομα της στην ιστορία (videos).

Η Αμερικανίδα σκιέρ Λίντσεϊ Βον καθυστέρησε ένα χρόνο στο ραντεβού της με το Sport24.gr. Το Φεβρουάριο του 2014 θα έπρεπε να γράφαμε για τους θριάμβους της στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Δυστυχώς τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε το μεγάλο ραντεβού.

Σίγουρα θα της λείπουν τα Ολυμπιακά μετάλλια που έχασε, ωστόσο ο φετινός θρίαμβος της είναι διπλός. Όχι μόνο είναι υγιής, επέστρεψε στους αγώνες και την Κυριακή (18/1) ισοφάρισε το ρεκόρ νικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του αλπικού σκι.

Στην Κορτίνα Ντ'Αμπέτσο στους Δολομίτες νίκησε στο αγώνισμα των τολμηρών, στην ελεύθερη κατάβαση. Ήταν η νίκη Νο62 που την έφερε στην πρώτη θέση με την Αυστριακή Ανμαρί Μόζερ-Προλ. Εν αντιθέσει με την 30χρονη Βον η Μόουζερ-Προλ αποχώρησε στα 27 της χρόνια το 1980.

Η Βον, η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στα χειμερινά σπορ, δεν σχεδιάζει να σταματήσει σύντομα. Η... αξία της στο χώρο του μάρκετινγκ ολοένα και μεγαλώνει, ενώ οι διαφημιστές λένε πως ο δεσμός της με τον Τάιγκερ Γουντς την κρατάει πίσω γιατί ο αθλητής του 1.000.000.000 δολαρίων δεν έχει καλή εικόνα μετά τα σκάνδαλα για την προσωπική του ζωή.

Ο Γουντς δεν βρισκόταν στο πλευρό της συντρόφου της. Αντίθετα, παρούσα ήταν ολόκληρη η οικογένεια της, ενώ μετά τη νίκη της αγκαλιάστηκαν οι δύο μπαμπάδες της. Ο φυσικός της πατέρας, Άλαν Κίλντοου (σ.σ. το Βον είναι το επίθετο του πρώην άνδρα της και επίσης σκιέρ, Τόμας Βον) και ο δεύτερος άνδρας της μητέρας της, Λίντα Αν Κρον.

Η "βιονική" γυναίκα

Η Βον με την οικογένεια της

" Αρκετοί άνθρωποι δεν με υπολόγιζαν πια και όσοι το έκαναν ήταν σίγουροι πως δεν θα έφτανα ποτέ σε αυτό το ρεκόρ, ούτε πως θα έπαιρνα νίκες ξανά. Δεν έχω σταματήσει να πιστεύω στον εαυτό μου, τους έβγαλα όλους λάθος", δήλωσε η Βον που έχει βάλει στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ τη Δευτέρα (19/1) στο υπεργιγαντιαίο σλάλομ και τα επόμενα χρόνια, το απόλυτο ρεκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τις 86 νίκες του θρυλικού Σουηδού σκιέρ, Ίνγκεμαρ Στένμαρκ.

Η Βον κυνηγούσε από την Παρασκευή (16/1) την 62η νίκη, αλλά ήταν 10η στην ελεύθερη κατάβαση την πρώτη ημέρα, ενώ εξαιτίας της μεγάλης χιονόπτωσης δεν έγιναν αγώνες το Σάββατο (17/1).

Η "βιονική" γυναίκα

Επιστροφή στις νίκες στο Λέικ Λουίζ

Ήταν μεγάλη η ανηφόρα για να καταφέρει να επανέλθει η κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων στους αγώνες. Μετά από δύο σοβαρές επεμβάσεις στο γόνατο αναδείχθηκε νικήτρια ξανά στην ελεύθερη κατάβαση στο Λέικ Λουίζ στις 6 Δεκεμβρίου.

Δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα είχε κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το 2002, μόλις 17 χρονών, κέρδισε μια θέση στην ολυμπιακή ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών για το Σολτ Λέικ Σίτι. Το 2004 ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο, τερματίζοντας τρίτη στην ελεύθερη κατάβαση και πάλι στην Κορτίνα Ντ'Αμπέτσο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Σε ένα επικίνδυνο άθλημα όπως είναι το αλπικό σκι οι σοβαροί τραυματισμοί βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. Ο κίνδυνος μεγαλώνει όταν αναζητάς να κερδίσεις ακόμα και το τελευταίο χιλιοστό στο χρόνο, αφού οι νίκες παίζονται στα χιλιοστά.

Την 5η Φεβρουαρίου του 2013 η τύχη της την εγκατέλειψε. Είχε σφοδρή έξοδο στο υπεργιγανταίο σλάλομ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού. Δεν γλύτωσε το νοσοκομείο.

Το σοβαρό ατύχημα στην Αυστρία

Υπέστη υποστροπή μετά από ατύχημα στην προπόνηση στις 20 Νοεμβρίου του 2013. Επιχείρησε να επιστρέψει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ένα μήνα μετά το γόνατο της την πρόδωσε σε αγώνα στο Βαλ Ντ'Ζερ. Απέσυρε τη συμμετοχή της από το Σότσι και υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση.

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο επέστρεψε στην ενεργό δράση και νίκησε στους δύο από τους πρώτους τέσσερις αγώνες. Έπρεπε να περιμένει την καινούργια χρονιά για να πανηγυρίσει το ρεκόρ.

Το τάιμινγκ είναι ιδανικό για το NBC που θα προβάλλει στις 25 Ιανουαρίου ντοκιμαντέρ με θέμα την επιστροφή της Βον στην ενεργό δράση. Ο τίτλος είναι "η ανηφόρα".

" Είναι η πρώτη φορά που έχω επιτρέψει τέτοια εισβολή στον κόσμο μου. Ελπίζω πως η ιστορία μου θα εμπνεύσει άλλους ανθρώπους που προσπαθούν να σηκωθούν ξανά", είπε η Βον. Αξίζει να δείτε την έκφραση του προσώπου της, την ώρα που παρακολουθεί από την τηλεόραση τους αγώνες στο Σότσι.

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ