SPECIAL OLYMPICS

Η συνέντευξη Τύπου της τελετής έναρξης

Η συνέντευξη Τύπου της τελετής έναρξης

Με το σύνθημα "Είμαι μέσα" και την παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων, όπως ο Στίβι Ουόντερ και η Μαρία Μενούνος, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η συνέντευξη Τύπου για την τελετή έναρξης των Special Olympics. (videos)

Παρόντες φυσικά ήταν ο πρόεδρος των Special Olympics, Τίμοθι Σράιβερ, αλλά και η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Γιάννα Δεσποτοπούλου, που απηύθυναν χαιρετισμό και καλωσόρισαν τους αθλητές και τους διάσημους προσκεκλημένους.

Ο λόγος για τον μουσικό Στίβι Ουόντερ, τις ηθοποιούς Βανέσα Ουίλιαμς και Τζανγκ Ζιγί, την παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος και τους τενόρους Μάριο Φραγκούλη και Βιτόριο Γκρίγκολο.

Αφού μίλησαν όλοι τους για τη σημασία και την αξία της συμμετοχής στα Special Olympics, προσκάλεσαν όλο τον κόσμο να δώσει το "παρών" στην τελετή έναρξης, που πραγματοποιείται απόψε (20:00) στο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα σημάνει την έναρξη των αγώνων, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Ιουλίου.

" Εάν μπορούμε να γιορτάζουμε και να αγωνιζόμαστε ενωμένοι, τότε μπορούμε να μάθουμε να ζούμε και ενωμένοι", δήλωσε ο Τιμ Σράιβερ.

" Ο κόσμος δεν ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται αλλά από αυτούς που εντάσσονται", τόνισε η Γιάννα Δεσποτοπούλου.

" Δεν μπορούσα να λείπω από τη σημερινή τελετή. Γράφω τραγούδια από την καρδιά μου και είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι στην Αθήνα για τους Special Olympics", δήλωσε ο Στίβι Ουόντερ.

Ο Στίβι Ουόντερ για τα Special Olympics:

" Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και η συμμετοχή στην τελετή έναρξης και στους αγώνες μπορεί να είναι μία πηγή έμπνευσης και να λειτουργήσει θεραπευτικά όταν βλέπει κανείς το τι καταφέρνουν με τις προσπάθειές τους αυτοί οι αθλητές", είπε η Μαρία Μενούνος.

Η Μαρία Μενούνος για τα Special Olympics:

" Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα. Όπου και αν ταξιδεύω βρίσκω μέλη του κινήματος. Είμαστε εδώ για να φέρουμε λίγο φως σε μια σκοτεινή περίοδο για την Ελλάδα", επεσήμανε η Βανέσα Ουίλιαμς, η οποία συμμετέχει στο κίνημα των Special Olympics από το 1992.

" Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και είμαστε υπερήφανοι να φιλοξενούμε τους αθλητές και τις αποστολές των Special Olympics. Κάθε αθλητής είναι και ένας Οδυσσέας", τόνισε ο Μάριος Φραγκούλης.

" Η αποψινή βραδιά θα είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία που θα μας δώσει την ευκαιρία να μοιραστούμε την αγάπη" είπε ο Βιτόριο Γκρίγκολο, ο οποίος θα ερμηνεύσει τον ύμνο των αγώνων.

TAGS SPECIAL OLYMPICS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ