ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Η εφιαλτική πτώση της πρωταθλήτριας ελεύθερης κατάβασης

Η εφιαλτική πτώση της πρωταθλήτριας ελεύθερης κατάβασης
© YOUTUBE/TETON GRAVITY RESEARCH

H 25χρονη πρωταθλήτρια ελεύθερης κατάβασης, Angel Collinson, "χτύπησε" κομμάτι πάγου και βρέθηκε να κατρακυλάει για αρκετά μέτρα, με το τηλεοπτικό συνεργείο που βιντεοσκοπούσε να μένει με κομμένη την ανάσα (video).

Η Angel Collinson είναι σκιέρ, είναι και πρωταθλήτρια στην ελεύθερη κατάβαση. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο έλαβε το βραβείο "Best Female Freeride Permormance" στο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ freeskiing. Σε αυτό, προβλήθηκε το "Paradise Waits", ταινία με πρωταγωνίστρια την ίδια και τις προσπάθειες της. Για μια από αυτές, βρέθηκε την περασμένη άνοιξη στην οροσειρά Neacola της Alaska. Μόνο που η κατάβαση δεν εξελίχθηκε όπως την είχε φανταστεί -και υπολογίσει.

Η εφιαλτική πτώση της πρωταθλήτριας ελεύθερης κατάβασης

Στα πρώτα μέτρα, χτύπησε ένα κομμάτι πάγου και έχασε την ισορροπία της. Για τα επόμενα 304.8 μέτρα κατρακυλούσε, με μεγάλη ταχύτητα, στο "άγριο" βουνό, με το κινηματογραφικό επιτελείο του Teton Gravity Research που τη βιντεοσκοπούσε από ελικόπτερο να μένει εμβρόντητο, πριν ακούσει το "είμαι ΟΚ, είμαι ΟΚ". Αλλά δείτε τι έγινε -από την κάμερα που είχε επάνω της και από εκείνη του συνεργείου της.

Η προβολή της πτώσης έγινε την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο του σεμιναρίου "Safety week" που διοργανώνει κάθε χρόνο το Teton Gravity Research. Όπως εξήγησε η ίδια η 25χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια "ήμουν τυχερή και το μόνο που έπαθα ήταν να "γυρίσω" δυο δάχτυλα του χεριού και να αποκτήσω κάποιες μελανιές. Επίσης, άδειασε το σακίδιο που είχα στην πλάτη. Κατά τα άλλα, ήμουν μια χαρά". Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έχασε την ισορροπία της "ήταν να προσπαθήσω να "ρίξω" ταχύτητα, με τα χέρια μου. Αλλά στάθηκε αδύνατο και τότε διαπίστωσα πως θα κουτρουβαλώ για αρκετή ώρα. Το χιόνι ήταν παγωμένο, υπήρχαν μεγάλες παγωμένες μπάλες χιονιού. Προσπάθησα να καλύψω το πρόσωπο μου και να προστατεύσω το κεφάλι μου, με τα χέρια μου μέχρι να σταματήσω". Κατά την παρουσία της στην τηλεοπτική εκπομπή "Good morning America" ομολόγησε ότι "πριν κάθε προσπάθεια νιώθω λίγο φόβο. Αλλά ως επαγγελματίας σκιέρ, μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ του φόβου για κάτι που κάνεις, ενώ δεν θα έπρεπε και του φόβου που προκύπτει από την αγωνία που έχουμε όλοι".

TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ