ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γιάννης Διακογιάννης: Η συγκλονιστική περιγραφή του γκολ του Καμάρα που έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Πρωταθλητριών

Ο Γιάννης Διακογιάννης
Ο Γιάννης Διακογιάννης INTIME SPORTS

Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού με τον Αριστείδη Καμαρά επί του Ερυθρού Αστέρα, "άνοιξε την πόρτα" στο τριφύλλι για το Γούμπλεϊ, ωστόσο "απέκτησε φωνή", χάρη στην ιστορική περιγραφή του Γιάννη Διακογιάννη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ο Γιάννης Διακογιάννης, η πιο εμβληματική μορφή της αθλητικής δημοσιογραφίας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών. Ο θρυλικός αθλητικογράφος έχει συνοδεύσει με τη φωνή της κορυφαίες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού.

Μια από αυτές ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα, που σήμανε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1971. Η περιγραφή του ιστορικού τέρματος του Αριστείδη Καμάρα, για το 3-0 στο 84', ταξιδεύει στην ιστορία.

Μάλιστα τη συγκεκριμένη περιγραφή μνημόνευσε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε, καθώς ο Γιάννης Διακογιάννης συνόδευσε με τη φωνή του την κορυφαία ευρωπαϊκή στιγμή του τριφυλλιού στην ιστορία του. Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια ο θρυλικός δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει τα "πράσινα" αισθήματά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου της χώρας και εκ των πρωτοπόρων της ελληνικής δημοσιογραφίας συνολικά, Γιάννη Διακογιάννη.

Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε στα 91 του χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στη δημοσιογραφία. Με την παρουσία του καθόρισε μια ολόκληρη εποχή, θέτοντας κατ’ ουσία το πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών συντακτών. Υπήρξε ο πατριάρχης των τηλεοπτικών αθλητικών μεταδόσεων, σημαδεύοντας με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του και το εύρος γνώσεων του κάθε στιγμή της τηλεοπτικής του παρουσίας. Η φωνή του ταξίδεψε στα πέρατα της γης, όπου υπάρχει ελληνισμός. Αξέχαστη θα μείνει η περιγραφή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ερυθρού Αστέρα.

Ο ίδιος άλλωστε ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού, βρέθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στα επίσημα του γηπέδου του Τριφυλλιού, χωρίς βέβαια ουδέποτε να επηρεαστεί η κρίση του από τη συλλογική του προτίμηση.

Η κληρονομιά του Γιάννη Διακογιάννη θα διατηρείται πάντοτε ζωντανή.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του Γιάννη Διακογιάννη".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ