ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γέμισε χρώματα & φωνές το Ολυμπιακό Χωριό

Αθλητές από 96 χώρες εγκαταστάθηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό και πρόσθεσαν την πινελιά τους. Δεν έλειψαν οι έπαινοι για το φαγητό στο ατελείωτο εστιατόριο (φωτογραφίες)

Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες να αναχωρήσει επίσημα την προσεχή Δευτέρα (23/7), ωστόσο ήδη άλλες ομάδες… βολεύτηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου.

Τι κι αν το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Αυστραλίας χάθηκε στο δρόμο γιατί ο οδηγός δεν ήξερε να χρησιμοποιεί το GPS, αυτό δεν κατάφερε να χαλάσει το κέφι των Αυστραλών που κρέμασαν σημαίες και banners που σχηματίζουν τις λέξεις “‘Aussie Aussie Aussie Oi Oi Oi” στα μπαλκόνια του κτιρίου που τους φιλοξενεί.

Το παράδειγμα τους, ακολούθησαν με λιγότερο εντυπωσιακό τρόπο οι αποστολές της Ρωσίας, της Ελβετίας, του Καναδά και του Βελγίου, ενώ οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί αθλητές προτίμησαν πρώτα να τακτοποιηθούν στα δωμάτια τους και μετά να ασχοληθούν με τη διακόσμηση.

Η Βρετανίδα σταρ της κολύμβησης, Ρεμπέκα Άντλινγκτον ανέβασε στο Twitter μια χαωτική εικόνα που παρουσιάζει το δωμάτιο της. Το επίσημο αθλητικό υλικό που έχουν οι Βρετανοί αθλητές στη διάθεση τους είναι πραγματικά μεγάλο, ενώ η κάτοχος δύο χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων προνόησε να φέρει μαζί της και ένα πάπλωμα για τις κρύες νύχτες.

Πάντως ο διασημότερος ένοικος του Ολυμπιακού Χωριού προς το παρόν δεν είναι άλλος από τον αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας, Ράιν Γκιγκς, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως θα καταφέρει να γνωρίσει τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ουαλός σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φροντίζει να μην λείπει ποτέ από τις κερκίδες του κεντρικού κορτ στο Γουίμπλεντον, ωστόσο μόνο με θαύμα δεν θα μείνει σε ξενοδοχείο ο Ελβετός τενίστας κατά τη διάρκεια του ολυμπιακού τουρνουά.

Συνολικά 733 αθλητές από 96 χώρες έκαναν check in στο Ολυμπιακό Χωριό και αρκετοί εξ αυτών αψήφησαν τη βροχή, προκειμένου να ακολουθήσουν τους ξεναγούς και να γνωρίσουν τους χώρους του Ολυμπιακού Χωριού, του πρώτου χωριού που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο, αφού το 1948 όλες οι αποστολές έμειναν σε κατασκηνώσεις.

Οι αθλητές θα μπορούν να μπαίνουν στο ίντερνετ από κάθε γωνιά του χωριού, θα μπορούν να επισκέπτονται τον οδοντίατρο δίχως να πληρώσουν, να καταναλώνουν αναψυκτικά και να προμηθεύονται προφυλακτικά δίχως να καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο.

Υπάρχουν χώροι χαλάρωσης με καναπέδες τύπου Chesterfield, αίθουσες με τραπέζια μπιλιάρδου, γυμναστήριο και βέβαια το εστιατόριο, στο οποίο χωρούν 880 διπλά λεωφορεία.

Ακόμα και ο Κιέρον Κλέμεντ που παραπονέθηκε για την 4ωρη καθυστέρηση στους δρόμους του Λονδίνου, με νέο tweet επαίνεσε την κουζίνα του εστιατορίου που σερβίρει αφρικάνικα πιάτα, γεύσεις της Καραϊβικής, ινδικό και βέβαια McDonalds.

Στο Ολυμπιακό Χωριό θα φιλοξενηθούν 11,000 αθλητές από 204 χώρες. Μετά το τέλος της διοργάνωσης τα διαμερίσματα θα διαμορφωθούν για να φιλοξενήσουν κουζίνα με αποτέλεσμα τη δημιουργία 2,818 διαμερισμάτων, τα 1,379 εκ των οποίων θα δοθούν σε λογική τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ