ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεύγουν τρέχοντας από το Slopestyle

Ένα 48ωρο μετά τον τραυματισμό ενός Νορβηγού αθλητή, ο Σον Γουάιτ, ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων απέσυρε τη συμμετοχή του από το αγώνισμα (videos).

Δύο ώρες μετά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του όπου μίλησε για τους στόχους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, ο Αμερικανός Σον Γουάιτ εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους του Τύπου πως δεν θα λάβει μέρος στο slopestyle, το καινούργιο αγώνισμα του σνόουμπορντ.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο στα χειμερινά σπορ τόνισε πως δεν θέλει να πάρει ρίσκο, να τραυματιστεί και να μην διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο halfpipe. Άλλωστε δεν ήταν το απόλυτο φαβορί στο slopestyle.

Ο Γουάιτ τραυματίστηκε στον καρπό σε μια πτώση του στην πίστα στο Ρόζα Κούτορ. Η πίστα θεωρείται αρκετά επικίνδυνη από τους αθλητές, οι οποίοι πρότειναν στους διοργανωτές να γίνουν μικρές αλλαγές.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων είναι ήδη ένα από τα φαβορί του αγωνίσματος, ο Νορβηγός Τόρστεϊν Χόργκμο μετά από ατύχημα του στη συγκεκριμένη πίστα. Ο 26χρονος υπέστη κάταγμα στην κλείδα.

Το ατύχημα του Χόργκμο:

Το Slopestyle είναι ένα από τα καινούργια αγωνίσματα του ολυμπιακού προγράμματος. Έρχεται κατευθείαν από τα X-Games. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να κάνουν αρκετά “κόλπα” στο μεγαλύτερο δυνατό ύψος.

Αυτό είναι το Slopestyle:

Ο Καναδάς είναι φαβορί πλέον για το sweep στο βάθρο. Ένας από τους υποψήφιους πρωταγωνιστές, ο Σεμπαστιάν Τουτάν άσκησε κριτική στον Γουάιτ μέσω του Twitter. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συναθλητής του, Μαξάνς Παρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ