ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτυχημένο το ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON

olympus marathon

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η 5η διοργάνωση του "ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON" που διεξήχθη στον Όλυμπο

Στο μεγαλύτερο αγώνα ορεινής υπεραντοχής στην Ελλάδα νικητής αναδείχθηκε ο 25χρονος Ισπανός Χεσούς Ερνάντεθ, λίγες ώρες πριν η χώρα του κατακτήσει το EURO 2008.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετέφερε από το Αρχαίο Διόν στις 6.00 το πρωί τόσο την εκκίνηση των 480 αθλητών όσο και τους πρώτους τερματισμούς από το Λιτόχωρο.



Εκεί, για να τους συγχαρούν βρίσκονταν οι Ολυμπιονίκες Τασούλα Κελεσίδου, Δημοσθένης Ταμπάκος και Γιώργος Σιγάλας.



Τερμάτισαν 406 από τους συμμετέχοντες οι οποίοι προέρχονταν από 19 χώρες.



Μετά τον Ισπανό πρωταθλητή τερμάτισε ο Νίκος Καλοφύρης και στην τρίτη θέση ο Νεπαλέζος Ντάουα Σέρπα. Στις γυναίκες πρώτευσε η Γαλλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Κορίν Φαβρ, η οποία ήρθε και όγδοη στη γενική κατάταξη.



Η σημασία του αγώνα πολλαπλή, καθώς πέρα από τον ιστορικό συμβολισμό του, στέλνει μήνυμα αγωνίας για τη συνεχιζόμενη καταστροφή του φυσικού πλούτου της χώρας μας αλλά και για τη συντελούμενη κλιματική αλλαγή του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ