SPECIAL OLYMPICS

Επιστρέφουν με εννιά μετάλλια από την Αυστρία

Επιστρέφουν με εννιά μετάλλια από την Αυστρία

Με εννιά μετάλλια (5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα) επέστρεψαν από την Αυστρία και τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics οι Έλληνες αθλητές.

Ολοκληρώθηκε εχθές το αγωνιστικό μέρος των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017! Τα αποτελέσματα της Ελληνικής Αποστολής και η κατάκτηση 9 Μεταλλίων (5 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 3 Χάλκινα) έκαναν τις καρδιές όλων να χτυπούν με υπερηφάνεια!

Στο άθλημα του Αλπικού Σκι οι αθλητές από τη Βέροια Απόστολος Γκόβας και Δημήτρης Δανόγλου κατέλαβαν την 1 η θέση στο αγώνισμα Super G Novice και την 5 η στο Giant Slalom Novice αντίστοιχα.

Στο Cross Country, η Ελληνική Ομάδα Special Olympics ανέβηκε στο βάθρο 5 φορές. Το αγώνισμα των 1.000 μέτρων Ανδρών ήταν υπόθεση οικογενειακή. Χρυσό Μετάλλιο για τον Θεσσαλονικιό Γιώργο Παπαδόπουλο, ασημένιο μετάλλιο για τον Νικόλαο Τουλίκα και χάλκινο για τον Θεόδωρο Ήλκο από τη Βέροια ενώ την 4 η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Γιαρένης. Στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας οι αθλητές μας ένωσαν τις δυνάμεις τους και βρέθηκαν την 3 η θέση κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα 4 x 1.000 μέτρων.

Μεγάλες επιτυχίες και για το Άθλημα του Snoeshoeing, όπου όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Ν. Βοιωτίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Χρυσό μετάλλιο για την Μαρία Λαμπίρη στο αγώνισμα των 100 μέτρων Γυναικών και Χάλκινο για τον Λάμπρο Κόντο ο οποίος μετά από την 6 η θέση στο αγώνισμα των 100 μέτρων Ανδρών ανέβηκε στο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας 3 ος στο αγώνισμα των 400 μέτρων. 5 η θέση για την Μαρία – Ζαχαρούλα Ζαννιά στα 100 μέτρα γυναικών και 5 η και 8 η θέση για τον Χρήστο Θηβαίο στα αγωνίσματα των 400 μέτρων και 100 μέτρων αντίστοιχα. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν όλοι οι αθλητές της Σκυταλοδρομίας 4 x 100 μέτρα αφού τερμάτισαν πρώτοι στο αγώνισμα, καταχειροκροτούμενοι από τους ενθουσιώδεις θεατές.

Ο Πρέσβυς ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, δήλωσε: " Γεμάτη περηφάνεια γυρίζει όλη η Ελληνική Αποστολή Special Olympics από την Αυστρία όπου για 12 ημέρες, οι αθλητές μας, απέδειξαν όχι μόνο το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αλλά και μια αδάμαστη θέληση που τους οδήγησε στο βάθρο των Νικητών. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί μας δίδαξαν μαζί με τους εθελοντές προπονητές τους ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο, κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη"

Η 25μελής Ελληνική Αποστολή Special Olympics μαζί με τους 12 Έλληνες Εθελοντές, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Αυστρία 2017 και τον Έλληνα Αστυνομικό – Φύλακα της Φλόγας – Νίκο Αγγελάκη, επιστρέφει σήμερα, Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 14.35 με την πτήση Α3881 της Aegean Airlines, Υπερήφανου Χορηγού των Special Olympics Hellas. Θα είμαστε εκεί να τους καλωσορίσουμε και να τους συγχαρούμε για τις προσπάθειες τουςκαι τις επιτυχίες τους που μας γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια!

TAGS SPECIAL OLYMPICS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ