ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Έρευνες σε ξενοδοχείο της Αθήνας για Κροάτες χούλιγκαν

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Έρευνες σε ξενοδοχείο της Αθήνας για Κροάτες χούλιγκαν
INTIME SPORTS

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό Κροατών χούλιγκαν που μετείχαν στη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έχουν στραφεί οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό Κροατών χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση σε βάρος οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου φίλου της Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει στην προσαγωγή εννέα Κροατών που εντοπίστηκαν σε ξενοδοχείο στους Αμπελόκηπους.

Ωστόσο, κατόπιν σχετικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ήταν τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ, μετά το επιτελικό μπάχαλα που προηγήθηκε, τώρα προχωρά σε αυξημένα μέτρα για το ματς της Λεωφόρου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως έρχονται ξένοι χούλιγκαν εκ νέου στη χώρα μας. Η UEFA θα έχει στη Λεωφόρο δύο παρατηρητές, μιας και οπαδοί της Μαρσέιγ είναι "αδελφοποιημένοι" με αυτούς της ΑΕΚ, ενώ ενδέχεται κάποιοι από αυτούς να έρθουν στη χώρα μας, παρά την απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών.

Πρακτικά, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια τόσο εντός του γηπέδου, όσο και περιμετρικά. Πληροφορίες επίσης υπάρχουν και για έλευση οπαδών της Λιβόρνο που και αυτοί είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους της ΑΕΚ, αλλά και άλλων ομάδων μέσα από πυρήνες "Ultras".

Θυμίζουμε πως στα επεισόδια της Δευτέρας με τη δολοφονική επίθεση των Κροατών, υπήρχαν και οπαδοί του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην Αθήνα για εντοπισμό οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ενδεχομένως έχουν διαφύγει από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Συνολικά έγιναν 98 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στα επεισόδια, ενώ δεν υπάρχει ακριβής αριθμός εκτίμησης για όσους ενεπλάκησαν, καθώς υπήρχαν και Έλληνες "συνεργοί".

10 οι τραυματίες από τα επεισόδια

Συνολικά 10 τραυματίες προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» («Κοργιαλένειο-Μπενάκειο») μετά τις επιθέσεις χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Ήταν τραυματισμένοι από μαχαίρια, γυαλιά και άλλα αντικείμενα και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έδωσε μάχη για να τους αντιμετωπίσει», αναφέρει στο NEWS 24/7 o Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η κατάσταση της υγείας και τα στοιχεία των τραυματιών είναι:

  1. Έλληνας, (29 ετών), διεκομίσθη με ασθενοφόρο, σε ανακοπή Νεκρός, στις (23:45 της Δευτέρας) με βαθύ θλαστικό βραχιονίου, (από τέμνον και νύσσον όργανο), από την Νέα Φιλαδέλφεια. Διασωληνώθηκε, έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01:20 (ξημερώματα Τρίτης). Ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για παραλαβή της σορού προς νεκροψία – νεκροτομή.
  2. Έλληνας, (48 ετών), εισήχθη στην Νευροχειρουργική Κλινική λόγω υποσκληριδίου αιματώματος (συνεπεία ξυλοδαρμού).
  3. Αλλοδαπός υπήκοος, (37 ετών), εισήχθη ως πολυτραυματίας στην Α΄ Χειρουργική Κλινική ( κάταγμα ωλένης, θλαστικό κεφαλής)
  4. Έλληνας, (45 ετών), αντιμετωπίστηκε ως πολυτραυματίας (συνέπεια ξυλοδαρμού) και αποχώρησε.
  5. Έλληνας, (47 ετών), εισήχθη μετά από έλεγχο (συνέπεια ξυλοδαρμού).
  6. Αλλοδαπός υπήκοος, (21 ετών), αντιμετωπίστηκε για θλαστικά τραύματα και αποχώρησε (ως κρατούμενος της Αστυνομίας)
  7. Αλλοδαπός υπήκοος, (20 ετών), αποχώρησε, μετά από έλεγχο για θλαστικά τραύματα
  8. Αλλοδαπός υπηκοος, (21 ετών), αποχώρησε, μετά από έλεγχο για θλαστικό τραύμα, (συνέπεια ξυλοδαρμού).
  9. Αλλοδαπός υπήκοος, (25 ετών), αντιμετωπίστηκε για κάκωση ποδοκνημικής (συνέπεια ξυλοδαρμού) και αποχώρησε, ως κρατούμενος της Αστυνομίας.
  10. Έλληνας, (26 ετών), εισήχθη στην Νευροχειρουργική Κλινική, λόγω ΚΕΚ (συνέπεια ξυλοδαρμού).

Ως εκ τούτου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 4 άτομα, δύο Έλληνες και δύο από την Κροατία.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η μητέρα του 29χρονου που έχασε τη ζωή του, για προληπτικούς λόγους, καθώς, αισθάνθηκε δύσπνοια και έντονη δυσφορία. Οι γιατροί πάντως διαβεβαιώνουν ότι είναι είναι εκτός κινδύνου.

ΠΗΓΗ: News247.gr

TAGS ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ