ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Μπεκατώρου: Εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί η Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ για τις καταγγελίες της

Συνέντευξη Τύπου της ΣΕΓΑΣ παρουσία της Σοφίας Μπεκατώρου
Συνέντευξη Τύπου της ΣΕΓΑΣ παρουσία της Σοφίας Μπεκατώρου EUROKINISSI

Μετά από την παρέμβαση του Προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου και του Γενικού Γραμματέα, Μανώλη Κολυμπάδη, θα συγκληθεί μέσα στην εβδομάδα η Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ, όσον αφορά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ζήτησαν την παρέμβαση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΦΙΠΗΔ) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού, για τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ Γιώργος Λενός:

"Μέσα στην εβδομάδα θα συγκληθεί η Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ για τις καταγγελίες της κα Μπεκατώρου

Μετά την επώνυμη καταγγελία της Ολυμπιονίκου, κας Σοφίας Μπεκατώρου και όλων των άλλων στη συνέχεια καταγγελλομένων, η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας – Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. έχει επιληφθεί του ζητήματος σύμφωνα με το άρθρο 22 του ισχύοντος Καταστατικού της Ε.Ο.Ε. , όπως αυτό επικυρώθηκε με το Ν.4639/2019 και τροποποιήθηκε με το Ν.4726/2020 ως επίσης και το άρθρο 130 Περί Φιλάθλου Πνεύματος του Ν.2725/1999 όπως ισχύει, καθώς και τις διατάξεις του ψηφισθέντος το 2020 Κώδικα Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.

«Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία, εφόσον ισχύουν, αποτελούν κατάφορη παραβίαση του Φιλάθλου Πνεύματος τόσο ως πρόεδρος της ΕΦΙΠΗΔ, όσο και ως άνθρωπος, που επί σειρά ετών διακονώ τις αρχές της δικαιοσύνης ως νομικός, έκρινα απαραίτητο ότι πρέπει καταρχήν να κλιθούν άμεσα οι εμπλεκόμενοι στην Επιτροπή που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος με σκοπό να καταθέσουν την άποψή τους. Η κακοποίηση ενός ανθρώπου είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά, δεν έχει θέση στον αθλητισμό ούτε στην κοινωνία. Από πλευράς μου θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ Γιώργος Λενός.

Λόγω του κατεπείγοντος η Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. θα συγκληθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδος".

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ