ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νικόλ Ελευθεριάδου: "Να κοιτάμε την ουσία και το τι έχει καταφέρει ο άλλος για να φτάσει εδώ"

Η Νικόλ Ελευθεριάδου στο Ευρωπαϊκό Πόλο
Η Νικόλ Ελευθεριάδου στο Ευρωπαϊκό Πόλο ANIKO KOVACS/LEN

Η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης, με την εθνική πόλο, Νικόλ Ελευθεριάδου, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στα κοσμητικά επίθετα που τη συνοδεύουν, αλλά και στο "κοπέλα του Βεζένκοβ".

Τη δική της θέση για τα κοσμητικά επίθετα και τον χαρακτηρισμό "κοπέλα του Βεζένκοβ" δίπλα από το όνομά της σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού πόλο, στάθηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Studio 4" η Νικόλ Ελευθεριάδου.

"Αρχικά να πω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, όπως και δεν έχουν λείψει τα κοσμητικά επίθετα δίπλα από το όνομά μου, κάτι το οποίο σε άλλες περιπτώσεις δεν θα συνέβαινε. Επίθετα τα οποία εάν ένας άντρας αθλητής είχε καταφέρει αυτό, δεν νομίζω σε ένα άρθρο να τον περιέγραφαν με επίθετα που να τονίζουν την εξωτερική του εμφάνιση" ανέφερε η διεθνής πολίστρια, η οποία με δικό της γκολ στον μικρό τελικό με την Ιταλία έδωσε το χάλκινο μετάλλιο στην Εθνική και ταυτόχρονα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 απάντησε για πρώτη φορά δημόσια.

"Δυστυχώς στην κοινωνία που ζούμε αυτό το βλέπω πολύ συχνά, αλλά το θετικό της υπόθεσης είναι ότι βλέπω ο κόσμος να έχει αντιδράσει. Δεν έχω να πω τίποτα εγώ, χαίρομαι για τη στήριξη. Εύχομαι για όλες τις γυναίκες να μην αναφέρεται το όνομά τους και να συνδυάζεται με δόξα, χρήμα και δουλειά. Να κοιτάμε την ουσία και το τι έχει καταφέρει ο άλλος για να φτάσει εδώ.

Καλό θα ήταν όλα αυτά να τα κάνουμε πέρα. Ανέκαθεν υπήρχε η διαφορά του άντρα και της γυναίκας και στον αθλητισμό υπάρχει. Είτε είναι το οικονομικό κομμάτι, είτε είναι η τηλεθέαση. Όσο περνάνε τα χρόνια θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει και θα υπάρξει ισότητα", πρόσθεσε η Νικόλ Ελευθεριάδου.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ