ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτόξευση για τους Γερμανούς

Εκτόξευση για τους Γερμανούς

Τα χρυσά μετάλλια στο διπλό λουτζ και του Έρικ Φρέντσελ στο βορινό σύνθετο έφεραν τη Γερμανία στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων με έξι χρυσά μετάλλια.

Εξαιρετικά κύλησε η 6η ημέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι για τη Γερμανία, αφού κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πρώτη θέση του πίνακα μεταλλίων. Συγκεκριμένα, οι πρωτιές ήρθαν στο διπλό λουτζ και στο βορινό σύνθετο (με τον Έρικ Φρέντσελ), και πλέον οι Γερμανοί έχουν έξι χρυσά μετάλλια, δύο περισσότερα από Καναδά, Νορβηγία και Ολλανδία που ακολουθούν.

Όλα τα αποτελέσματα της Τετάρτης

Οι Καναδοί δεν πήραν ούτε ένα μετάλλιο την Τετάρτη, ενώ οι Νορβηγοί αρκέστηκαν μόλις σε ένα χάλκινο στο βορινό σύνθετο από τον Μάγκνους Κρογκ. Αντιθέτως, οι Ολλανδοί συνέχισαν την κυριαρχία τους στο πατινάζ ταχύτητας, αφού στα 1000 μέτρα των ανδρών πήραν το χρυσό μετάλλιο με τον Στέφαν Γκρότχαους και το χάλκινο με τον Μίχελ Μούλντερ. Ίδιο απολογισμό (χρυσό και χάλκινο) είχαν οι ΗΠΑ στο σνόουμπορντ γυναικών και η Ελβετία στην κατάβαση γυναικών στο αλπικό σκι . Τέλος, στο καλλιτεχνικό πατινάζ, η Ρωσία πανηγύρισε το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο στα ζευγάρια.

Η πρώτη δεκάδα του πίνακα μεταλλίων

Θέση Χώρα Χρυσά Αργυρά Χάλκινα Σύνολο
1 Γερμανία 6 1 1 8
2 Καναδάς 4 4 2 10
3 Νορβηγία 4 3 5 12
4 Ολλανδία 4 2 4 10
5 ΗΠΑ 3 1 5 9
6 Ελβετία 3 0 1 4
7 Ρωσία 2 4 3 9
8 Αυστρία 1 4 0 5
9 Σλοβενία 1 1 2 4
10 Γαλλία 1 0 2 3
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ