ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Εκλογές 2023: Ποιοι υποψήφιοι από τον αθλητικό κόσμο εκλέγονται

Εκλογές 2023: Ποιοι υποψήφιοι από τον αθλητικό κόσμο εκλέγονται
INTIME

Εκ των 146 βουλευτών που, όπως όλα δείχνουν, εκλέγει η Νέα Δημοκρατία είναι και η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου. Πολύ ψηλά στην Α' Αθηνών ο Βασίλης Κικίλιας, τι έκαναν οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του αθλητικού κόσμου.

Η ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές, με ποσοστό που ξεπέρασε τις είκοσι ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, διαμόρφωσε ανάλογα και τις κερδισμένες έδρες στο Κοινοβούλιο.

Εκ του ψηφοδελτίου Επικρατείας η ΝΔ εκλέγει επτά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η οποία μέσω του βιβλίου της "Μην Τα Παρατάς" είχε αποκαλύψει ορισμένες σκοτεινές στιγμές από τη ζωή της και σε συνέντευξή της στο SPORT24 είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Η Πολύζου είχε τοποθετηθεί στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου.

Από τους υπόλοιπους εκπροσώπους του αθλητικού κόσμου στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, αυτοί που κερδίζουν τη μάχη του σταυρού είναι ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και υπουργός σε διάφορα χαρτοφυλάκια, Βασίλης Κικίλιας (δεύτερος στην Α' Αθηνών με περισσότερους από 44.000 σταυρούς), όπως επίσης οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ Άρια Αγάτσα (ένατη στον Βόρειο Τομέα Αθηνών) και Άννα Καραμανλή (όγδοη τον Νότιο Τομέα Αθηνών).

Ο δημοσιογράφος του SPORT24, Βασίλης Σκουντής, έδωσε έναν μεγάλο αγώνα στο Ρέθυμνο, ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, και συγκέντρωσε συνολικά 2.280 σταυρούς, τερματίζοντας δεύτερος χωρίς όμως να εκλεγεί.

Εκτός μένουν επίσης οι Γιούρκας Σεϊταρίδης (ΝΔ, Ιωάννινα), Νίκος Σαργκάνης (ΠΑΣΟΚ, Επικρατείας), Γιώργος Πομάσκι (ΚΚΕ, Βόρειος Τομέας Αθηνών), Γιώργος Κουκλάκης (ΣΥΡΙΖΑ, Βόρειος Τομέας Αθηνών) Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ, Μεσσηνία), Νίκος Παπαδόπουλος (ΚΚΕ, Ηλεία), Σοφία Σακοράφα, αφού το ΜέΡΑ25 δεν εξασφάλισε το ποσοστό εισόδου στη Βουλή έτσι ώστε να έχει βουλευτή Επικρατείας, Θανάσης Δημόπουλος (Ελληνική Λύση, Αχαΐα) και Βασίλης Τσιάρτας (Εθνική Δημιουργία, Επικρατείας).

TAGS ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ