“Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε”

Η οργανωτική επιτροπή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ ανακοίνωσε πως δεν θα παραχωρήσει κανένα αγώνισμα στην Ιαπωνία.
Στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα πρέπει να πήραν προσωπικά την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.
Τι είπαν οι Νοτιοκορεάτες; Πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει κανένα αγώνισμα στην Ιαπωνία σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος της διοργάνωσης.
Μόλις την περασμένη Δευτέρα (8/12) η ΔΟΕ είχε ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής αθλημάτων σε διαφορετικές χώρες, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα στη συνδιοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από δύο ή περισσότερες χώρες.
Η ΔΟΕ πρότεινε να διεξαχθούν οι αγώνες στο μπομπσλέντ και στο λουζ στην Ιαπωνία ή σε άλλη χώρα. Οι Ιάπωνες είχαν υπό την κατοχή τους την Κορέα και δεν υπάρχουν φιλικά συναισθήματα προς τη “χώρα του ανατέλλοντος ηλίου” σε μεγάλη μερίδα του κορεατικου πληθυσμού.
Η οργανωτική επιτροπή της Πιονγκτσάνγκ ξεκαθάρισε πως οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη, προβάλλοντας ως δικαιολογία το γεγονός πως έχουν προχωρήσει τα έργα κατασκευής των εγκαταστάσεων.
Εικάζεται πως οι Κορεάτες θα πληρώσουν 10.000.000.000 δολάρια για να φέρουν εις πέρας τη διοργάνωση. Το ποσό δεν είναι τίποτα μπροστά στα 51.000.000.000 δολάρια που στοίχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι τον περασμένο Φεβρουάριο.